Jun 4, 2016; Los Angeles, CA, USA; Michael Bisping (blue) celebrates his first round knockout of Luke Rockhold (red) during UFC 199 at The Forum. Mandatory Credit: Jake Roth-USA TODAY Sports

Gaat Bisping met pensioen na UFC 217?

Middleweight kampioen Michael Bisping heeft het al eerder gehad over pensioen. Gisteren was de kampioen te gast bij The MMA Hour en had hij het over pensioen.

Michael Bisping zal tijdens UFC 217 zijn titel op het spel zetten tegenover de uit pensioen komende welterweight kingpin, Georges St-Pierre. Bisping werd kampioen toen die in de eerste ronde korte metten maakte met toenmalig kampioen Luke Rockhold tijdens UFC 199. Bisping is al 27 keer uitgekomen voor de promotie waarmee hij een gedeelde eerste plaats heeft met meeste partijen binnen de UFC. Ook het record voor meeste overwinningen staat op de Brit zijn naam (20).

Tijdens Ariel Helwani’s MMA Hour vertelde Bisping dat zijn volgende partij wellicht ook zijn laatste partij zal zijn. Hij heeft geen uitsluitsel gegeven, maar hint naar pensioen.

“This might be my last-ever fight. I don’t know if I’ll fight again after this. What a way to go out if it is. … I don’t know (if I’ll retire). Maybe, there’s a possibility. This may be my last fight. So if everyone wants to see Michael Bisping get knocked out, this is your last chance to do it, guys.”

De beste man kwam in de UFC na het winnen van The Ultimate Fighter seizoen drie in 2006 en is sindsdien altijd hoog geplaatst geweest in de rankings. De Brit heeft jaren in de top tien gestaan, maar bij de belangrijke gevechten kwam hij telkens iets te kort, tot 2016. Hij geeft aan tijdens de show dat hij altijd nog de drang heeft om te vechten, maar het beter is om met pensioen te gaan als je aan de top staat. Iets waar hij Georges St-Pierre voor waarschuwt.

“I’ve done it for so long now. There’s other things to do in life. I still love this, don’t get me wrong. You can’t do it forever. Georges should have stayed retired. Georges should have retired as the champion. I’m going to beat Georges, and I’ll retire as the champion – maybe. I haven’t made my mind up on that yet. It depends. If there’s enough money involved, maybe I’ll stick around. I don’t know.

Wat er daadwerkelijk staat te gebeuren met Bisping is nog onduidelijk, maar we kunnen er van uit gaan dat ook al gaat hij met pensioen we hem vast nog wel in een commentator rol gaan zien bij Fox.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

RELATED BY