Tyrone Spong keert terug naar MMA tegen Bigfoot Silva

Tyrone Spong keert terug naar MMA tegen Bigfoot Silva

Het heeft even geduurd maar de Surinaamse Nederlander keert weer terug de kooi in.

De meervoudige kickbox/muay thai kampioen keert sinds 2013 weer de kooi in. Het leek er even op dat de King of the Ring niet meer de MMA kooi in zou treden sinds hij daarna zijn kickbox carrière op stop zette en daarna aan zijn box carriere begon. Hij won in het boxen 14 partijen is momenteel nog ongeslagen. Het leek erop dat zijn boxing carrière naar de volgende titel zou leiden toen hij de partij aan had genomen tegen de nu WBO World, IBF World, IBO World, WBA World Heavyweight Title kampioen Oleksandr Usyk. Helaas voor Spong werd die partij gecanceld door een gefaalde drug test.

Spong reageerde hierop dat hij dacht dat dit een setup was om het gevecht te cancellen. Hij ontkende de drugs te hebben genomen en heeft gevraagd voor B- Sample testen. Hij had een aantal dagen voor die test negatief getest voor alle andere testen die werden gedaan.

Dit heeft Spong zijn carrière ook even op hold gezet. De King of the Ring zou in 2019 tegen Usyk vechten en voor 2 jaar was het ook stil rondom Spong over wat next zou zijn voor hem. En vandaag is het duidelijk geworden dat hij weer terug de kooi in zal stappen tegen voormalige UFC ster Antonio “Bigfoot” Silva. De partij zal plaat nemen op 28 Januari 2022 bij Eagle FC van niemand anders dan Khabib Nurmagomedov. De partij zal op heavyweight zijn en ook Spong zijn eerste MMA partij op heavyweight.

Bigfoot werd in 2016 gecut door de UFC en vecht sinds dien in alle sporten in alle organisaties. Hij vocht zo ook in 2017 een gevecht bij Glory tegen Rico Verhoeven en bij Bare Knuckle Boxing een partij tegen ex collega Gabriel Gonzaga. Helaas liep alles niet zoals hij had verwacht. Sinds 2015 verloor Bigfoot 8 partijen achter elkaar waarvan 1 partij naar een decision ging.

Bekijk hieronder de aankondiging van Spong zijn partij en bekijk hier meer over Eagle FC 44:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eagle Fight Club (@eagle.fightclub)

Comments

comments

Categories
AankondigenDutch NewsEventsMMA NieuwsNews

RELATED BY