Marloes Coenen vs. Julia Budd in maart voor Bellator’s eerste vrouwelijke featherweight titel

Het was al even duidelijk dat Marloes Coenen en Julia Budd zouden strijden om Bellator’s eerste vrouwelijke featherweight titel maar er was nog geen datum vastgesteld, tot nu. 

Het titelgevecht zal het main event gaan worden van Bellator 174 wat op 3 maart plaatsvindt in de WinStar World Casino and Resort in Thackerville, Oklahoma. De twee dames zouden afgelopen mei al strijden voor de titel maar Budd moest helaas terugtrekken vanwege een blessure en werd vervangen door Alexis Dufresne. Het titelgevecht werd natuurlijk terug gezet naar reguliere partij.

Hoewel Coenen (23-7) die partij verloor op submission in de eerste ronde in misschien wel de grootste up-set van het jaar zal zij nu toch de kans krijgen om Bellator’s eerste vrouwelijke featherweight kampioen te worden. Marloes Coenen staat momenteel 2-1 binnen Bellator en is natuurlijk een ware veteraan die al 17 jaar meedraait op top niveau.

Haar tegenstander Julia Budd’s (9-2) laatste verliespartij kwam aan de hand van Ronda Rousey in 2011 tijdens StrikeForce Challengers 20.  Sindsdien heeft ze zeven achtereenvolgende winstpartijen op haar naam gezet waarvan de laatste drie in de Bellator kooi plaatsvonden.

Houd Dutch Fight Network in de gaten voor aankomende toevoegingen aan Bellator 174: Coenen vs. Budd

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY