UFC Fight Night 103 Recap: Rodriguez domineert Penn

UFC Fight Night 103 is weer in de boeken, een fight card die van alles te bieden had, controversiële beslissingen, een nooit uitgevoerde submission (Ezekiel Choke) en een mislukte poging van legende, BJ Penn. 

In het main event stond BJ Penn in zijn langverwachte terugkeer na twee jaar weer in de octagon tegenover 24-jarige prospect Yair Rodriguez. Het ging niet als geplant voor ‘The Prodigy’ en hij wist in de eerste ronde maar zeven stoten/trappen te landen tegenover 38 stoten/trappen van Rodriguez. Het was van begin van de ronde al duidelijk dat Rodriguez de snellere atleet was en zijn trappen waren daar ook een voorbeeld van, hij wist constante druk op zijn tegenstander te houden en te scoren met rake combinaties. In de tweede ronde scoorde Rodriguez al snel een knock-down via een front-kick in het gezicht van Penn, overigens de eerste keer ooit dat BJ Penn een knock-down tegen kreeg. Rodriguez volgde Penn naar de grond met sterke ground and pound en won daarmee gelijk zijn grootste partij ooit.

In het co-main event stonden submission atleten Joe Lauzon en Marcin Held tegenover elkaar in de octagon. In een partij die duidelijk werd gedomineerd door Held was er toch een andere beslissing gevallen. Terwijl Lauzon in de gehele partij maar één takedown wist te scoren had zijn tegenstander er maar liefst vijf weten te scoren en te domineren op de mat. De gedeeltes dat de atleten het staand tegen elkaar opnamen was het ook Held die de overhand had en zijn tegenstander wist te controleren vanuit de clinch. Uiteindelijk hebben twee juryleden de partij voor Lauzon gescoord die aangaf tijdens zijn post-fight interview dat hij dacht dat Held gewonnen had en voelde zich er achteraf ook schuldig over.

Tijdens de prelims is er nog een nooit uitgevoerde submission overwinning gekomen aan de hand van Alexei Oleinik. De Russische, Oleinik wist na een slecht begin van de ronde toch door te bijten en vanuit de mount positie een Ezekiel Choke in te zetten, dan denk je misschien dat is niet zo indrukwekkend maar wel als je nagaat dat Oleinik degene was die gemount was. De allereerste Ezekiel Choke binnen de UFC, een submission die Oleinik al ee aantal keren op zijn record heeft staan.

Bekijk de volledige uitslagen van UFC Fight Night 103 hieronder:

Main Card

 • Yair Rodriguez vs. BJ Penn: Rodriguez via 2e ronde technische knock out
 • Joe Lauzon vs. Marcin Held: Lauzon via split decision
 • Court McGee vs. Ben Saunders: Saunders via unanimous decision
 • John Moraga vs. Sergio Pettis: Pettis via unanimous decision

Prelims

 • Devin Powell vs. Drakkar Klose: Klose via unanimous decision
 • Frankie Saenz vs. Augusto Mendes: Mendes via split decision
 • Alexei Oleinik vs. Viktor Pesta: Oleynik via 1e ronde submission
 • Tony Martin vs. Alex White: Martin via unanimous decision

Early Prelims

 • Jocelyn Jones-Lybarger vs. Nina Ansaroff: Ansaroff via 3e ronde submission
 • Walt Harris vs. Chase Sherman: Harris via 2e ronde knock out
 • Bojan Mihajlovic vs. Joachim Christensen: Christensen via 3e ronde technische knock out
 • Dmitry Smoliakov vs. Cyril Asker: Asker via 1e ronde technische knock out

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY