Tim Kennedy kondigt pensioen aan

UFC middleweight contender Tim Kennedy heeft in een lange Facebook post aangegeven te stoppen met MMA. Zijn laatste partij tegenover Kelvin Gastelum ging verloren en de veteraan geeft zijn handschoenen voor altijd op te hangen.

Kennedy, die nummer 11 staat in de UFC middlewweight divisie gaf eerder al aan een aantal jaren met het idee van pensioen rond te lopen. Na twee jaar afwezigheid is Kennedy toch een partij aangegaan met Kelvin Gastelum tijdens UFC 206, een partij die hij verloor door een TKO in de derde ronde.

De mensen dichtbij Kennedy hebben geprobeerd om de 37-jarige om te praten en zeiden dat hij nog steeds tot de beste van de divisie behoord.

“I appreciated their comments, and I don’t think they are wrong,” he wrote. “I know I am still a good fighter. I know I was away a while. But they didn’t feel what I felt, and that’s being 37.”

Tim Kennedy vocht in 2001 zijn eerste professionele MMA partij en heeft in de tussentijd een record van 18-6 weten op te bouwen. Langs zijn MMA carrière had hij ook een militaire carrière en de groene baret scherpschutter heeft na elke winnende partij lof gesproken over zijn tweede familie. Een hoogtepunt voor Kennedy was dat hij tijdens UFC Fight Night 31: Fight for the Troops in Fort Campell tegenover Rafael NAtal stond in het main event van die avond, een partij die hij won via (T)KO in de eerste ronde.

“I want to thank the military community for their support,” wrote Kennedy, who’s recently been an outspoken proponent of an MMA fighters association. I’ll never be able to explain how much you motivated me and how much I always tried to make you proud. I’ve been a professional fighter for two decades, but there was no greater moment for me than winning the main event of Fight for the Troops 3. You made me invincible that night. I will keep fighting for you all until the day I die.”

Hoewel Kennedy zelf niet meer in de octagon zal stappen zal hij zich wel blijven hard maken voor de sport en voor de atleten.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY