Marloes Coenen en Julia Budd op gewicht voor Bellator’s eerste vrouwelijk featherweight titelgevecht

Beide dames hebben tijdens de weigh-ins het streefgewicht behaald en daarmee is het titelgevecht van vannacht officieel. Bellator 174 zal vannacht gaan plaatsvinden in de WinStar World Casino in Thackerville,  Oklahoma.

Het main event van de avond zal gaan tussen Nederlandse MMA-veteraan en pionier, Marloes Coenen (23-7) en de Canadees, Julia Budd (9-2). Het heeft bijna een jaar geduurd voordat deze partij eindelijk gaat plaatsvinden aangezien de dames al eens eerder tegenover elkaar zouden staan voor Bellator goud. Helaas moest Julia Budd het afzeggen vanwege een blessure en stapte Alexis Dufresne in voor een reguliere partij tegen Coenen.

Nu bijna een jaar later staan beide dames op het punt om Bellator geschiedenis te schrijven om voor de eerste vrouwelijk Bellator featherweight titel te gaan strijden. Natuurlijk heeft Coenen meer ervaring en gaat zij al sinds het jaar 2000 mee in het professionele MMA-circuit, met 30 partijen is zij één van de meest ervaren dames die er is. Julia Budd daarentegen heeft in het totaal 11 partijen gedraaid en maakt haar pro-debuut in 2010. Ze heeft momenteel zeven achtereenvolgende winstpartijen maar staat er bekend om om langzaam te beginnen, iets wat Coenen waarschijnlijk zal proberen te exploiteren.

De volledige line-up van Bellator 174 heeft heel wat opschudding gehad in de laatste dagen. Zo vallen twee partijen van de main card weg, Kendall Grove vs. Mike Rhodes en Joe Taimanglo vs. Steve Garcia gaan niet door. De partij van Fernando Gonzalez en Brandon Girtz zal gaan fungeren als co-main event.

Bekijk de volledige line-up van Bellator 174 HIER.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY