Marloes Coenen verliest titel gevecht en kondigt pensioen aan

Gisteren is er geschiedenis geschreven in de Bellator kooi. Julia Budd wist in het main event van Bellator 174 de Nederlandse veteraan, Marloes Coenen te verslaan en zo het felbegeerde Bellator goud te claimen.

In het begin van de eerste ronde was het Budd die de partij naar de grond wist te halen maar Coenen die het meest comfortabel was op haar rug. ‘The Jewel’ wist haar positie te behouden maar Coenen dreigde met submissions en wist zelfs bijna een ’triangle’ te behalen. De tweede ronde was meer van hetzelfde maar was het Budd die het tempo bepaalde en goede ellebogen wist te landen.

In de derde ronde was het Coenen die de clinch begon maar weinig succes boekte nadat Budd de partij weer naar de grond wist te halen en haar op die plek te controleren. In de derde ronde wist Budd de partij weer naar de grond te halen en snel een mount positie te nemen en met stoten en ellebogen het Coenen zo moeilijk maakte dat scheidsrechter Big John in moest grijpen. Julia Budd won de eerste vrouwelijke Bellator featherweight titel ooit.

In haar post-fight interview gaf de Canadees aan dat het doel ook was om Coenen te finishen.

“I really wanted to finish her,” said Budd, who remains unbeaten in Bellator. “I said I was going to do it, and I made a point to do it. It took a little longer than I wanted to. … It turned me into an animal.”

Marloes Coenen daarentegen nam in haar post-fight interview de tijd om haar fans te bedanken en na 17 jaar op het hoogste niveau mee te draaien haar handschoenen op te hangen. Wij van Dutch Fight Network bedanken Marloes Coenen voor haar werk binnen en buiten de kooi en wensen haar een fijn en rustig pensioen toe.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY