UFC Fight Night 106 preview: Shogun vs. Villante

Vannacht zal de UFC neerstrijken in de Centro de Formacao Olimpica do Nordeste in Fortaleza, Brazilië. In het co-main event van de avond zal voormalig kampioen, Mauricio ‘Shogun’ Rua zijn 2-fight win-streak op het spel zetten tegenover, Gian Villante.

De Amerikaanse, Gian Villante (15-7) heeft het naar eigen zeggen al jaren over een droomgevecht met, Shogun en geeft toe dat hij altijd al een fan is geweest van de Braziliaan. Hij zal zijn gevoelens toch aan de kant moeten schuiven het moment dat hij de octagon instapt, zo verwacht hij een hard en bloederig gevecht. Villante staat bekend om de kracht in zijn handen en de wil om er altijd een hard gevecht van te maken.

Van zijn 15 overwinningen heeft hij er maar liefst tien via (T)KO weten te beëindigen, twee via submission en drie via decision. Evenals ‘Shogun’ heeft Villante een agressieve aanpak in zijn partijen en hij kan ook niet wachten om met een legende als ‘Shogun’ de octagon te delen.

“First of all, he’s a legend,” Villante said of Rua. “Second of all, his style. Just his style, I think makes a perfect fight for me. They did a smart one, the UFC, making us fight each other. Because I just think both of us love war, love getting punched in the face and punching other people in the face.”

Voormalig kampioen en ware veteraan van de sport, Mauricio ‘Shogun’ Rua (24-10) gaat al een hele tijd mee in de top van de sport. De Braziliaan heeft tegenover alle grote namen gestaan en heeft een legendarische status in de MMA-wereld. ‘Shogun’ heeft op het moment twee achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan en staat op de zesde plaats van de UFC rankings.

Van zijn 24 overwinningen heeft hij maar liefst 19 (T)KO’s weten te scoren. De Braziliaan staat bekend om zijn kickbokstechnieken en heeft een hele agressieve stijl waarmee hij bijna altijd vooruit komt. Rua weet dat Villante dezelfde stijl heeft en geeft evenals zijn tegenstander aan dat deze partij hard en spectaculair gaat worden. ‘Shogun’ weet dat Villante eigenlijk een fan is maar zal ook zijn gevoelens aan de kant zetten voor deze partij.

“(Villante) has followed me for a while and says he’s my fan,” Rua said. “But this a thing that worries me. I need to watch out for that, because I know when the fight comes he wants to rip my head off and I want to rip out his. I can’t think, ‘Oh, poor thing, he’s my fan.’ I need to think that he wants to finish me, and I want to finish him. He certainly deserves some respect. I know he roots for me and has followed me for a long time, but on Saturday it’s a rivalry.”

 

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY