Bellator 176: Recap + Foto’s

De avond pakte slecht uit voor de Nederlanders tijdens Bellator 176, de enige die de winst wist te behouden en daarmee haar titel was Denise Kielholtz. Bellator 176 speelde af in de Pala Alpitour te Turijn, Italië.

Giorgi Belsanti trapte de kaart af en versloeg Vando de Almeida via unanimous decision. Daarna was het aan Mihail Nica en Samba Coulibaly om de Bellator kooi te betreden. Binnen een minuut wist Nica de partij met een anaconda choke af te sluiten en daarmee zijn zesde achtereenvolgende winstpartij op zijn naam te zetten.

Het was toen aan de Nederlandse Djamil Chan om zijn derde partij voor de organisatie te draaien, helaas was zijn tegenstander te sterk en won hij via majority decision. In de eerste twee rondes was het Mircea die de aanval initieerde en daarmee wellicht beide rondes naar zich toe heeft getrokken. In de derde ronde was het Djamil die de overhand had en met harde takedowns de partij wist te bepalen. Helaar moest hij het uiteindelijk afleggen op de scorekaarten van de jury.

Russische schoonheid Anastasia Yankova zette haar ongeslagen record op het spel tegen de 18-jarige Elina Kallionidou. Beide vrouwen gingen vol voor de overwinning maar uiteindelijk was het Yankova die de partij wist te winnen, ze won de partij via unanimous decision. Even leek het erop alsof Kallionidou de partij ging dicteren maar Yankova herkende het en paste haar game aan om uiteindelijk de winst te pakken.

In het main event van de avond was het de lang verwachte rematch tussen Melvin Manhoef en kampioen Rafael Carvalho. Deze partij was niet zoals de eerste en beide mannen wisten van begin af aan het gevecht aan te gaan. Waar Melvin vorig jaar succes had met zijn trappen was het ditkeer Carvalho die gebruik maakte van zijn lange benen. De kampioen bewoog goed en wist telkens uit buurt van Melvin’s stoten te blijven en counterde netjes terug. Na een over een weer gevecht was het Carvalho die in de vierde ronde een snoeiharde head-kick lande die Melvin bewusteloos naar het canvas stuurde. Een duidelijke overwinning voor de kampioen en een veel andere vertoning dan hun laatste partij.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA NieuwsPhotos

Leave a Reply

RELATED BY