Jimi Manuwa reageert op Cormier: “I’ll break the rest of his face”

Na Daniel Cormier’s overwinning op Anthony Johnson tijdens UFC 210 had de kampioen wat woorden over voor de cage-side zittende Jimi Manuwa. Volgens de light-heavyweight kampioen wil Jimi Manuwa niks van ‘DC’ hebben en behoort hij niet samen in een kooi met hem.

In Cormier’s post fight interview had de kampioen genoeg te zeggen over de Britse Manuwa maar dat weerhield hem er niet van om die partij juist op te hypen, en dat terwijl Jon Jones ook cage-side zat. Volgens de Champ wil Manuwa helemaal niet vechten en maakte zelfs een opmerking over zijn kleren.

“Talking about my Gucci jumpsuit – have you seen the way this guy dresses? He dresses like his mom dresses him. He’s a (expletive) big potato. This designer stuff won’t even fit him. He’s like a round ball.”

Jimi Manuwa die zelf niet vies is van wat trash-talk gaf aan dat de tijd voor trash-talk voorbij is en het tijd word dat ze de kooi in stappen.

“I don’t do much chirping, but now’s the time,” aldus Manuwa.

Blijkbaar zijn de twee light-heavyweights elkaar tegengekomen backstaage bij UFC 210 en is er het een en ander voorgevallen. Volgens de Britse Manuwa vroeg Cormier aan zijn teammate Kamarun Usman die toevallig in de buurt was om de schouder van Manuwa vast te pakken om te kijken of hij wel sterk is.

“Why didn’t he come over himself? He was about 10 feet away from me,” Manuwa said. “He’s hiding behind his team. And I told him, ‘Listen, this ain’t no MMA (expletive) sports business. I get down for real. You can’t do this big brother thing with me. I don’t suffer none of that.’”

Hoewel Jimi Manuwa nog niet echt een confrontatie heeft gehad met voorgaande tegenstanders geeft hij aan dat Cormier de eerste is. ‘Poster boy’ heeft eerder aangegeven dat hij Daniel Cormier wel respecteert maar hem een saaie vechter vindt. De reden dat de fans niet van ‘DC’ houden is waarschijnlijk omdat hij een saaie vechter is die heel zwaar op zijn worstelen leunt in partijen, aldus Manuwa.

“Cormier’s probably the first person that I’ve kind of had something with,” Manuwa said. “To be fair, I respected Cormier. He’s the champion of the division. I think he’s quite a boring fighter; he’s not the most boring, but he’s wrestling, and it’s not that great for the fans. That’s probably why he’s not so popular with the fans. But I said that in an interview, and he took it like, ‘Oh, he said I’m a boring fighter.’ He came to me and called me out when I was cageside.”

Dat Daniel Cormier hem zo aanviel na zijn overwinning tijdens UFC 210 komt volgens ‘Poster boy’ omdat hij hem als een ware dreiging ziet. Ook al staat hij op nummer 4 in de divisie met zijn laatste overwinningen zou hij zomaar de rij met contenders kunnen omzeilen om voor UFC goud te vechten.

“I think he felt the presence. That’s why he forced himself to come to me. He’s the champion, and he came to me. He’s like, ‘Do you want to fight?’ I’m like, ‘Why do you think I’m here?’ I’m sitting cageside watching the fight. He felt the presence, and he knows deep down. Why would he come to me? I’m No. 4; I’m no one in the division. He knows.”

Cormier is niet ongeschonden uit zijn partij gekomen en liep met een gebroken neus de octagon uit die wellicht geopereerd zal moeten worden. Jimi Manuwa zal daar best op wachten als dat het geval is en geeft aan er meer dan klaar voor te zijn.

“He knows I’ll break the rest of his face, as well, I swear.”

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY