Als Alistair Overeem wint dit weekend zal hij de microfoon pakken en Stipe Miocic uitdagen.

Alistair Overeem zal dit weekend voor de derde maal tegenover voormalig heavyweight kampioen Fabricio Werdum staan. Beide mannen hebben één winst over elkaar en dit wordt dus de zogeheten “rubbermatch.”

In 2006 stonden de heavyweight’s voor het eerst tegenover elkaar in de Japanse organisatie PRIDE FC. In die uiting was het Fabricio Werdum die er met de winst vandoor ging via een Kimura submission in de tweede ronde. Vijf jaar later in 2011 kwamen zij elkaar weer tegen in de organisatie StrikeForce. In die uiting was het “The Reem”die er met de winst vandoor ging door middel van unaniem besluit.

Nu zes jaar later zullen zij het nogmaals gaan uitvechten om eens en voor altijd te bepalen wie de meerdere is. Deze partij komt op een belangrijk tijdstip aangezien beide mannen nog een kans willen tegen kampioen Stipe Miocic. Alletwee de heavyweights hebben twee partijen geleden al tegenover de kampioen gestaan en beide hebben verloren van Miocic.

Beide mannen hebben in de tussentijd wel weer winsten opgepakt en verwachten beide met winst de volgende kans als titeluitdager. Toen Overeem gevraagd werd door MMAJunkie wat zijn plannen zullen zijn na het gevecht had hij het volgende te melden.

“After I get my hand raised, I’m going to grab that mic, and I’m going to challenge Stipe Miocic for the heavyweight championship belt,” 

Volgens de Nederlandse heavyweight is Werdum een heel stuk beter geworden sinds hun eerste twee ontmoetingen, maar dat neemt niet weg dat Overeem zelf ook een stuk beter is geworden.

“You study, but those fights happened a long time ago,” Overeem said. “Fabricio has done a remarkable job of improving himself since the first and the second fight. He’s constantly improving. That’s something you have to respect, like it or not. But, at the same time, we’re improving as well. I think analyzing is part of it, but also, self-improvement is part of it. You’ve got to keep working yourself.”

Over zijn gameplan wil Overeem niks kwijt maar het is natuurlijk duidelijk waar beide mannen de overhand hebben in het gevecht, toch? Nou niks is minder waar volgens Alistair Overeem en hij geeft aan dat de rollen in hun vorige gevecht omgedraaid waren.

“The funny thing is that in our previous fight I outgrappled him, but he outstruck me. I did fight more dominantly than him, so it became a fight over dominance. I scored a lot of takedowns, so we’ll see what happens.”

Bekijk de volledige line-up voor UFC 213 HIER!

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY