Met een derde titelgevecht erbij tijdens UFC 217 is het tijd voor een korte preview

Er stonden al twee titels op het spel tijdens UFC 217, maar daar is nu een derde bijgekomen. In de vrouwelijke strawweight divisie staat Rose Namajunas tegenover kampioene Joanna Jedrzejczyk.

De kaart van UFC 217 word beter en beter. Er staan titels op het spel in de middleweight divisie, bantamweight divisie en de vrouwelijke strawweight divisie. UFC 217 zal zich gaan afspelen in de Madison Square Garden op 4 november aanstaande.

De kampioene Joanna Jedrzeczyk zal hiermee het record van Ronda Rousey kunnen evenaren met meest achtereenvolgende titelverdedigingen (6) in de vrouwelijke divisies. Eerst zal ze het moeten opnemen tegen de altijd gevaarlijke “Thug Rose”. Namajunas staat momenteel 4-1 in haar laatste vijf partijen en heeft in april een submission overwinning weten te scoren over Michelle Waterson. Wat de kampioene zo sterk maakt is uiteraard haar striking, maar daarboven op heeft ze uitstekende takedown defence waardoor ze de partij meestal naar haar hand kan zetten.  De sterke punten van Namajunas liggen over het algemeen in haar worstel en grappling technieken. Mocht ze het gevecht naar de grond kunnen krijgen kan het nog eens een lange avond worden voor Jedrzeczyk.

 

In de bantamweight divisie zal er een ware grudgematch uitgevochten gaan worden tussen TJ Dillashaw en kampioen Cody Garbrandt. De haat tussen deze twee atleten is echt en tegenwoordig op een “all time high”. Toen TJ Dillashaw besloot om Team Alpha Male te verlaten en bij zijn langdurige coach en bovendien ook TAM coach te gaan trainen is er een hoop commotie ontstaan. Volgens de kampioen heeft hij TAM verraden en de mogelijkheid op een gevecht tussen de twee kwam steeds dichterbij. Na het coachen van The Ultimate Fighter werd de haat steeds meer en nu kunnen ze hun problemen eindelijk uitvechten in de octagon. Beide mannen staan bekend om de kracht in hun handen en hun vermogen om  heel snel en heel veel te blijven bewegen waardoor ze hun tegenstander vaak te snel af zijn.

 

In de middleweight divisie zal er een legende van de sport terug gaan keren in Georges St-Pierre. De Canadees is vier jaar geleden met pensioen gegaan terwijl hij nog kampioen was. Weinig mensen stoppen ermee terwijl ze boven aan de rankings staan, maar voor GSP was het toen anders. Door vele gezien als de beste welterweight die ooit heeft gevochten zal zich nu in nieuwe divisie storten wanneer hij kampioen Michael Bisping zal uitdagen voor de middleweight titel. Kampioen Michael Bisping zal voor de tweede keer zijn titel verdedigen die hij in juni 2016 wist te winnen door Luke Rockhold in de eerste ronde KO te slaan. Bisping’s sterke kanten zitten hem in zijn uithoudingsvermogen en zijn striking, weet hij het gevecht staande te houden en vanuit te buitenkant te scoren kan hij nog wel voor problemen zorgen. Georges St-Pierre daarentegen is een all-round vechter met hele sterke worsteltechnieken in zijn arsenaal, weet hij de partij naar de grond te krijgen zal het een moeilijke opgave gaan worden voor Bisping om weer op zijn voeten terecht te komen.

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

RELATED BY