Jon Jones zijn B-monster komt ook positief terug. Wij vroegen de atleten van UFC Rotterdam om hun mening over de zaak

Jon Jones zijn testresultaten zijn beide positief teruggekomen. In het B-monster die afgenomen is op 28 juli in relatie met zijn verschijning op UFC 214 is dezelfde verboden stof gevonden, namelijk Turinabol.

Het is heel onwaarschijnlijk dat het B-monster, de stof Turinabol niet zou bevatten en dat is reeds bevestigd. ESPN was de eerste die het nieuws brak en bevestigde met USADA. De straf hierop is vier jaar schorsing, dit heeft te maken dat het de tweede overtreding is van Jon Jones.

Een woordvoerder van USADA gaf aan dat er nog geen conclusies getrokken kunnen worden voordat het onderzoek is afgerond.

“Mr. Jones’ B sample has confirmed the A sample findings. Importantly — as previously stated — due process should occur before drawing any conclusions about this matter.”

Nu het B-monster is getest kan Jon Jones beginnen aan het beoordelingsproces, hoe lang dat gaat duren is onduidelijk. Zijn disciplinaire hoorzitting staat geplant voor 17 oktober, maar die zou zomaar verplaatst kunnen worden. Hoewel Jones op de dag van UFC 214 wel een bloedtest doorstond geeft USADA aan dat ze niet voor de stof Turinabol testen via het bloed, maar via urinetesten.

Jon Jones word door veelal gezien als beste atleet die ooit in de octagon is gestapt. Wat dit inhoudt voor Jones zijn nalatenschap in de sport is nog onduidelijk en wij vroegen een aantal weken geleden aan de atleten van UFC Rotterdam wat hun mening was over de situatie. Kijk hier wat, Stefan Struve, Bryan Barberena, Rob Wilkinson, Leon Edwards, Talita de Oliveira en Siyar Bahadurzada te zeggen hebben over Jon Jones positieve test en zijn legacy.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

RELATED BY