We zijn aanwezig bij A1 World Combat Cup! Kijk hier voor live verslag.

We zijn aanwezig in de Ethias Arena in Hasselt, Belgiƫ voor A1 World Combat Cup om verslag te doen van dit evenement. Er staan een hoop partijen op de kaart in het Kickboksen maar ook Mixed Martial Arts.

Er zijn meerdere kwalificatie toernooien en wij zullen ons focussen op het Mixed Martial Arts gedeelte van de kaart. Er zullen maar liefst acht partijen gaan plaatsvinden waaronder het lightweight kwalificatie toernooi tussen Duane van Helvoirt, Harun Kina, Erdi Karatas en Jose Vava Kikumbi. Wij zullen van alle Mixed Martial Arts partijen een kort verslag schrijven en dat in real-time posten.

Dennis Vonk (Sportvision) vs. Lahssan Dihaj (Team Perfect):

1ste ronde: De mannen komen uit en direct neemt Vonk het midden van de ring. Het is even aftasten, maar Dihaj scort met een rechterstoot. Dennis Vonk schiet voor een takedown, maar krijgt Dihaj op zijn rug tegen de touwen aan. Vonk schiet weer voor een takedown alleen Dihaj ziet het aankomen, maar krijgt een aantal harde stoten in het gezicht en ligt op zijn rug. Dihaj was aangeslagen, maar wist weer op zijn voeten terecht te komen. De stoten van Vonk vinden zijn doelwit telkens, maar hij moet toch oppassen voor de coutner van Dihaj. Door de druk van Vonk glijd Dihaj uit en komt weer terecht op zijn rug waarop Vonk hem volgt in zijn guard. Na even in zijn guard te zitten probeerde Dihaj voor een triangle te gaan maar Vonk weet eruit te blijven.

DFN score: 10-9 voor Vonk

2de ronde: Vonk neemt weer het midden van de ring en probeert te zoeken naar openingen evenals zijn tegenstander. Dihaj probeert met zijn linkerhoek te scoren die wel zijn doelwit vind en beide mannen zijn op zoek naar de finish. Dennis Vonk schiet voor een takedown en komt terecht in de half-guard waarop Dihaj een kimura probeert in te zetten, maar de scheids breekt het op en de mannen worden weer op de voet gezet. Dennis schiet weer voor een single-leg takedown en gooit zijn tegenstander op zijn rug terwijl hij zelf in side-control terecht komt. Dihaj weet weer naar zijn voeten te komen en beide mannen nemen wat afstand. Vonk schiet weer voor een takedwon terwijl Dihaj zijn hoofd naar beneden duwt en de scheids breekt het weer op. Lahssan Dihaj springt met een flying knee die zijn doelwit vind waarop Vonk een rechterstoot landt.

DFN score: 10-9 voor Vonk

3de ronde: Beide mannen zijn zichtbaar vermoeid, maar gaan er nog steeds voor. Vonk neemt weer het midden van de ring en beide mannen proberen harde stoten te landen maar missen ze beide. Het tempo is een stuk minder en het is afwachten tot er een opening is. Dennis Vonk schiet weer voor een takedown en houdt zijn tegenstander tegen de ring aan waarop na te weinig actie de scheids het weer opbreekt. Uiteindelijk schiet Dennis Vonk weer voor een takedown die hij weet te landde en belandt in full mount waar zijn tegenstander hem probeert vast te houden. Vonk belandt uiteindelijk in side-control en zoekt naar de arm-triangle, maar kan hem net vinden waarop beide mannen worden gerest naar een staande positie. Lahssan Dihaj weet Vonk te raken met een linker waarop Vonk weer voor de takedwon gaat en weer in side-control belandt.

A1 World Combat Cup score: Winnaar uit de blauwe hoek Dennis Vonk op punten

DFN score: 30-27 Vonk

Mattia Bartolucci (Sport and Body Gym) vs. Daan Duijs (Van Buel Sports):

1ste ronde: Daan Duijs neemt snel het midden van de ring en schiet gelijk voor een takedown en komt terecht in de full-guard en zijn tegenstander landt een kleine slam. Bartolucci heeft een hoge guard en probeert te gaan voor een trinagle, maar Daan Duijs schiet erover heen en zet een inverted triangle aan en zijn tegenstander staat op maar Duijs laat niet los. Na een minuut laat Duijs los en schiet gelijk voor nog een takedown en landt die ook. Duijs probeert de full-mount in te gaan en na even proberen komt die daar ook terecht. Duijs gaat voor een armbar, maar zijn tegenstander slamt hem op het canvas maar die laat niet los. Een aantal momenten later zet Duijs de armbar aan en is zijn tegenstander gedwongen om te tikken.

A1 World Combat Cup score: Daan Duijs bij armbar

Hamid Sultanbiev (Deathrow) vs. Thiago Aguiar Dos Santos (MMA Vlaardingen):

1ste ronde: Dos Santos neemt snel het midden van de ring en scoort met lowkicks waarop zijn tegenstander hetzelfde gooit. Hamid schiet voor een takedown en landt die ook en komt terecht guard terecht. Dos Santos blijft hem vast te houden in de butterflyguard, maar Hamid weet op te staan en gooit zijn tegenstander weer op de grond terwijl Dos Santos weer blijft vasthouden om damage te voorkomen. Dos Santos valt aan vanuit zijn rug en Hamid gaat staan waarna de scheidsrechter de partij weer op zijn voeten neerzeet. Hamid komt aggresief naar voren maar Dos Santos weet hem op afstand te houden met zijn lowkicks. Hamid weet te scoren met zijn rechterstoot en stormt op zij tegenstander af voor een takedown die Dos Santos weet te stoppen en reversed hem tegen de touwen. De lowkicks van Dos Santos doen goed zin werk gaat in de laatste seconden voor een takedown.

DFN score: 10-9 Sultanbiev

2de ronde: Beide mannen voelen het eerst even uit, maar het lijkt erop alsof Hamid het initiatief toont en schiet voor een takedown en komt terecht in de halfguard van Dos Santos. Dos Santos houdt zich goed vast terwijl Hamid probeert uit de guard te komen. Ze komen weer op hun voeten terecht en Hamid gaat weer in de aanval en scoort met een rechterhand en scoort daarna weer een takedown. Hamid probeert zijn positie te verbeteren met hier en daar een stoot, maar de scheids laat ze weer opstaan. De takedown blijft er zijn voor Hamid en hij komt weer in de guard van Dos Santos terecht, maar er gebeurd te weinig en de scheids haalt ze weer naar de voeten. Hamid scoort weer een takedown in de laatste seconden van ronde twee.

DFN score: 10-9 Sultanbiev

3de ronde: Dos Santos pakt de midden van de ring en loopt zijn tegenstander en schoot voor een takedown maar Hamid sprawlt en staat weer op waarop Dos Santos hem in zijn guard probeert te trekken maar dat mislukt. Hamid staat ervoor en slaat zichzelf in de guard van Dos Santos die zelf met submissions dreigt. Hamid weet uit de guard te komen en in side-control terecht te komen beide mannen vuren stoten af van onder en boven. Aangezien de mannen bijna langs de ring vallen zet de scheids ze nu in het midden van de ring. Dos Santos dreigt met een hoge guard naar submissions maar beide mannen komen op hun voeten terecht en Hamid schiet weer voor een takedown en komt terecht in een submissionpoging van Dos Santos maar komt daar toch weer uit.

A1 World Combat Cup score: Hamid Sultabiev op punten

DFN score: 30-27 Sultanbiev

Artur Szczepaniak vs. Traian Carciuc:

Deze partij is komen te vervallen aangezien de tegenstander van Artur zich heeft teruggetrokken.

Erdi Karatas vs. Harun Kina:

1ste ronde: Kina pakt snel het midden van de ring en zoekt naar een ingang. Karatas opent met een combinatie van stoten die landen. Beide mannen zijn aan het zoeken naar openingen en gaan niet rushen erin. Beide mannen raken elkaar met stoten maar Karatas haalt er het meeste uit. De Belg Karatas weet zijn combinaties steeds te landen en Kina moet nog steeds zoeken naar een antwoord. Kina is te afwachtend waarop Karatas scoort met stoten. Kina wil voor de takedown gaan maar die wordt gestopt door Karatas die daarna een barage aan stoten loslaat op zijn tegenstander die naar het canvas gaat en de scheidsrechter stapt er tussen.

A1 World Combat Cup score: Winnaar Erdi Karatas op TKO

Duane van Helvoirt vs. Jose Vava Kikumbi:

1ste ronde: Kikumbi gooit snel een frontkick maar van Helvoirt ziet het aankomen en gaat gelijk voor de takedown. Van Helvoirt komt terecht in fullmount en controleert Kikumbi op de vloer met druk. Duane van Helvoirt probeert met ground and pound een opening te vinden voor een submission en kruipt steeds hoger in mount. Het is zoeken naar een submission voor van Helvoirt die dreigt met een armtriangle en steeds hoger in mount komt. Met ground and pound forceer van Helvoirt zijn tegenstander om om te draaien waardoor hij zijn rug kan pakken en doorgaat met ground and pound. Kikumbi draait nogmaals om maar draait ook weer snel naar zijn buik en van Helvoirt probeert openingen te vinden om de partij te beslissen. Na een aantal harde stoten op het hoofd van Kikumbi weet Duane van helvoirt de partij te winnen via TKO.

A1 World Combat Cup score: Duane van Helvoirt wint via TKO.

Dion Staring vs. Kirill Harder:

1ste ronde: Dion Staring pakt snel het midden van de ring en ze komen in een clinch terecht waar Staring de takedown behaald. Staring laat een barage met stoten achter en behaald de ground and pound finish.

A1 World Combat Cup score: Staring wint via TKO

Duane van Helvoirt vs. Erdi Karatas (finale 4 mans MMA toernooi)

1ste ronde: beide mannen zijn vers en redelijk ongeschonden uit hun voorgaande partijen gekomen. Van Helvoirt pakt het midden van de ring en zoekt naar een opening. Van Helvoirt schiet voor de takedown die word tegengehouden door Karatas en zelf een takedown landt. Van Helvoirt zoekt naar submissions en controleert Karatas met de rubberguard die dan zoekt naar de triangle maar Karatas ontsnapt. Het gevecht is weer staande en beide mannen staan erg laag omdat ze de takedown verwachten. Karatas weet een mooie rechterstoot te landen waarop ze in de clinch terecht komen. Van Helvoirt drijft Karatas in de hoek maar die countert met stoten om op afatand te blijven. Karatas lijkt ergens last van te hebben en van Helvoirt probeert daar zijn voordeel uit te halen. Van Helvoirt landt een takedown en land een harde knie in de zij van Karatas.

DFN score: 10-9 Duane van Helvoirt

2de ronde: Duane pakt weer het midden van de ring en zoekt naar een opening. Duane van Helvoirt probeert te stoten maar krijgt sterke counters van Karatas en gooit hem daarna op het canvas. Duane van Helvoirt pakt de rug van Karatas en zoelt naar de submission. Vanuit backmount weet Duan van Helvoirt in mount te komen en zijn tegenstander te controleren. Karatas rolt weer naar zijn buik maar draait weer snel om met van Helvoirt die zoekt naar de submission. Karatas weet de rollen om te draaien en in de guard van van Helvoirt ground and pound te landen. Karatas weet goede ground and pound te landen en van Helvoirt dreigt steeds met submissions.

DFN score: 10-9 Erdi Karatas

3de ronde: Van Helvoirt pakt weer het midden van de ring en ze komen snel in een clinch terecht. Duane van Helvoirt schiet voor een single-leg en krijgt zijn tegenstander naar de grond. De scheidsrechter staat ze weer op en Karatas scoort een hele mooie jab en rechterstoot. Karatas weet te scoren met een linkerhoek op de counter waarop van Helvoirt naar het canvas gaat en vraagt om een grondgevecht. Erdi Karatas wil er niets van weten en gaat door met stoten landen. Weer wordt de takedown van van Helvoirt gestopt en Karatas belandt bovenop in het einde van het gevecht.

A1 World Combat Cup score: Erdi Karatas

DFN score: Erdi Karatas 29-28

*** Maarten Wouters vs. Egor Nagornov

Wij hebben helaas de partij niet kunnen zien omdat we achter interviews aan het afnemen waren, maar Maarten Wouters is er met de winst vandoor gegaan.

A1 World Combat Cup score: Maarten Wouters

Wil je alles nog eens terugkijken dan kan je vanavond kijken naar de herhaling om 23.15 op RTL 7.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

RELATED BY