Jelle Zeegers is terug!

Tijdens Atlas MMA 2: As Real As It Gets keerde Jelle Zeegers terug naar de ring/kooi na een afwezigheid van twee jaar. Door een schouderblessure is Zeegers tweemaal onder het mes gegaan en had een lange revalidatie periode.

De Tilburgse Zeegers (2-1 amateur) is momenteel 22-jaar oud, maar heeft al veel meegemaakt in zijn korte carrière. Hij is van beroep militair en erg gepassioneerd over vechtsport met de nadruk op Mixed Martial Arts. Hij komt uit voor CSA Helmond en geeft aan daar geheel op zijn plaats te zijn met trainer Marco van den Broek.

Zeegers was altijd gefascineerd door vechtsport, maar mocht van zijn ouders nooit trainen. Vroeger werd hij gepest en woonde hij in een buurt waar het nodig was om jezelf te kunnen verdedigen. Door middel van vechtsport probeerde hij zelfverzekerder te worden en zich te leren verdedigen. Via heitje voor karweitje sprokkelde hij wat geld bijelkaar om stiekem wat lessen te volgen. Op zijn twaalfde of dertiende deed hij een proefles Mixed Martial Arts en was gelijk verliefd geworden op de sport. Hoewel hij niet mocht trainen van zijn ouders was hij toch regelmatig op de mat te vinden en op zijn 18de was hij vrij om te gaan trainen wanneer hij wou en kocht hij van zijn verjaardagsgeld een abbonement op de sportschool.

Hoewel hij nog relatief jong heeft het Zeegers niet altijd meegezeten. Zo heeft Zeegers een schouderblessure (schouder uit de kom) opgelopen tijdens een grappling-partij maar toch koos hij om door te trainen. Dat bleek een slechte keuze te zijn geweest aangezien zijn shouder daarna nog 36 keer uit de kom is gegaan.

Toen hij op een Duits Muay Thai gala drie partijen moest vechten en twee ervan won stond Zeegers in de finale. Daar schoot zijn schouder weer uit de kom na het winnen van twee rondes en moest de partij helaas afgeven door de blessure. De blessure voelde anders als de voorgaande keren en Zeegers wist dat er iets mis was. Hij bleek uiteindelijk trombose te hebben in zijn schouder en werd aan de bloedverdunners gezet waardoor een operatie niet mogelijk was.

Na een half jaar verdween de trombose en was het moment daar om onder het mes te gaan en het probleem eens en voor altijd op te lossen. Helaas is er iets fout gegaan tijdens de operatie want niet lang daarna kon Zeegers weer onder het mes omdat er schroeven los waren gekomen in zijn schouder. Dit alles heeft zo’n twee jaar in beslag genomen en het is een donkere tijd geweest voor de jonge Zegers, maar nu is hij terug en voelt zich weer optimaal.

Zo stond de jonge Zeegers afgelopen zondag tegenover de sterke Tim Kolder in de Atlas MMA ring. Hij kwam sterk uit en wist zijn tegenstander naar de grond te halen die op zijn beurt een aantal submission pogingen deed (arm-bar en triangle) maar Zeegers wist de controle te houden en strakke, goed geplaatste ground and pound te landen waardoor de scheidsrechter wel tussen moest springen. Een hele indrukwekkende overwinning en voor Zeegers al een overwinning om weer in de ring terug te keren na het blessure leed.

We vroegen Zeegers wat we van hem kunnen verwachten in de toekomst: “Nog meer knalpartijen en vuurwerk. Jelle is weer helemaal terug! Ik heb een top team aan coaches en teamgenoten die mij op vele manieren begeleiden en ik wil zo snel mogelijk weer de ring/kooi in.

 

 

 

 

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA NieuwsVideos

RELATED BY