Interview: Jan Quaehaegens “Ik wil ver geraken in de sport en ben bereid om daar voor te werken ook”

We spraken met Jan Quaeyhaegens die aanstaande zaterdag zijn Cage Warriors debuut gaat maken in de Lotto Arena in Antwerpen.

De 24-jarige Jan Quaeyhaegens heeft al een hoop ervaring opgedaan in zijn Mixed Martial Arts carrière en heeft momenteel een sherdog record van 4-3 op zijn naam staan. Hij woont in Schoten, België en studeert Kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit in Antwerpen. Quaeyhaegens traint al zes jaar Mixed Martial Arts bij Perfect team in Antwerpen onder leiding van Ben Dandois en Tommy Depret. Jan Quaehaegens heeft er altijd al van gedroomd om te vechten in de Lotto Arena en aanstaande zaterdag krijg hij zijn kans. Hij is een all-round atleet die voor het laatst in de World Fighting League kooi heeeft gestaan. Daar rekende hij af met de sterke Michel Landvreugd door middel van TKO in de derde ronde.

Hij zal tegenover de Nederlander Leon Jansen staan in de Cage Warriors kooi. Jansen heeft een sterke grappling achtergrond en wint zijn partijen meestal op submission en zal voor elke tegenstander geen makkelijke opgave zijn. In Jansens`s laatste uiting versloeg hij een teamgenoot van Quaehaegens en dat zal de Belg wel recht willen gaan zetten. Beide mannen komen om te knokken en zullen er een spectaculaire partij van gaan willen maken. Lees het interview met Leon Jansen HIER.

Lees het interview met Jan Quaehaegens hieronder:

Q: Allereerst hoe gaat het met je?

A: Heel goed! Ik kijk uit naar het event!

Q: Hoe gaat de voorbereiding voor deze partij?

A: De voorbereidingen zijn erg goed verlopen. Geen blessures of tegenslagen gehad dus ik ben er helemaal klaar voor.

Q: Je staat aanstaande zaterdag tegenover Leon Jansen, wat weet je van hem?

Hij is een heel goede grappler, met een judo en jiu jitsu achtergrond als ik me niet vergis. Hij wint vrijwel al zijn partijen op submission. Voor de rest lijkt hij mij een vriendelijke, respectvolle kerel.

Q: Wat denk je van de match-up?

A: Wordt een mooie partij denk ik! Een klassieke striker vs. grappler match up. Ik denk dat we allebei vechters zijn die voor de finish zoeken dus dat draait altijd mooi uit.

Q: Hij heeft tijdens WFL gewonnen van jou teamgenoot Egor Nagornov maakt dat deze partij meer interessant?

Ja, absoluut! Die verliespartij wil ik natuurlijk rechtzetten voor mijn team. Het gaf me ook de kans om hem eens live aan het werk te zien, want online is er niet veel van hem te vinden.

Q: Welke gaten zie je in de game van Jansen?

A: Van zijn stand up was ik niet onder de indruk. Hij is duidelijk een echte grondvechter.

Q: Hij heeft een sterke ground game hoe ben je van plan om dat te gaan omzeilen?

A: Ik ben tegenwoordig niet meer makkelijk neer te halen, en zeker niet neer te houden. Onze club heeft een sterke worstelachtergrond, dus takedown defense ontwikkel je bij ons vanzelf.  Ik train met goede grapplers en ervaren pro’s dus ook als we op de grond belanden heb ik er vertrouwen in. Ik heb in mijn carriere zelf ook 10 wins op submission dus hij zal mijn groundgame evengoed moeten proberen omzeilen.

Q: Je komt uit voor Perfect Team waarvan er een hoop atleten op de kaart staan zelfs trainers Ben en Cindy Dandois. Hoe is de sfeer in de gym nu dat er zoveel mensen aan het trainen zijn voor de 25ste?

A: We hebben elkaar allemaal samen klaargestoomd en er met het hele team naartoe geleefd. Iedereen was samen aan het pieken dus elke training was een uitdaging. Iron sharpens iron zoals ze zeggen. We zijn allemaal in topvorm dus het wordt een mooie avond voor het Belgische MMA.

Q: Zal het vechten voor een organisatie als Cage Warriors extra druk met zich mee gaan brengen?

A: Niet echt. Ik wil natuurlijk een mooie partij neerzetten in de hoop dat ze onder de indruk zijn en me nog eens terugvragen voor een event in de UK, maar dat wil ik altijd dus dat verandert op zich niets.

Q: Je zal thuisfavoriet zijn en het publiek met je mee hebben! Verandert dat iets voor jou aanpak naar het gevecht of sluit je jezelf af zodra de kooi dichtgaat?

A: Ik woon vlakbij de Lotto Arena en heb het me altijd ingebeeld om er een partij te vechten voor een uitverkocht thuispubliek. Ik kijk er dus enorm naar uit om de steun van alle supporters te horen. Toch probeer ik vooral mijn aandacht bij het gevecht te houden en goed naar mijn hoek te luisteren. Ik wil uiteraard zorgen voor een spectaculair gevecht maar ik heb ondertussen ervaring genoeg waardoor ik er geen domme dingen voor zal gaan doen. Dat gezegd zijnde heb ik nog nooit een wedstrijd op punten moeten winnen dus dat ben ik nu ook zeker niet van plan.

Q: Wat betekent het voor Belgisch MMA dat een organisatie als Cage Warriors naar het land komt?

A: Is super natuurlijk! Het tilt het niveau van de sport in ons land alleen maar hoger en toont aan dat de markt ook hier serieus is aan het groeien! Het is een erg mooie kans om ons talent te tonen op een groot event en zo misschien onze voet tussen de deur te zetten om opnieuw uitgenodigd te worden in het buitenland.

Q: Word de sport al helemaal geaccepteerd bij jullie in Belgie? Zoniet waar ligt dat aan?

A: Ik heb het gevoel van wel! Er zijn steeds meer mensen die de sport kennen en beoefenen en we beginnen langzaamaan ook wat meer media aandacht te krijgen. Toch heeft het grote publiek nog altijd een beetje een fout beeld van de sport en hebben ze geen idee van de hoeveelheid techniek, training en tijd nodig is om er ver in te geraken. Naarmate de sport groeit en we een paar grote sterren hebben uit België zal dat allemaal wel veranderen.

Q: Er staan een hoop mooie partijen op de kaart kijk jij nog uit naar specifieke partijen?

A: Mijn trainers Ben Dandois en Tommy Depret vechten beiden hun laatste wedstrijd, dus ik zie er zeker naar uit om hen nog een laatste keer aan het werk te zien. Mijn voornaamste trainingspartners Ayton De Paepe en Sameer Alakozai gaan ook laten zien wat ze waard zijn dus kijk er naar uit om hun overwinningen mee te vieren! Voor de rest staan er inderdaad nog een hoop mooie partijen op het programma dus kijk er zelf ook naar uit om na de wedstrijd nog van een aantal mooie gevechten te kunnen genieten.

Q: Hoe zie je jouw partij eindigen?

A: Een winst op knockout, waarna het thuispubliek in de Lotto Arena uit hun dak gaat.

Q: Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?

A: Veel mooie partijen, veel finishes en een carrière in de grootste organisaties van de sport. Ik wil ver geraken in de sport en ben bereid er voor te werken ook.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

RELATED BY