Interview: Leon Jansen “Het publiek krijgt te zien waar ze voor komen”

We spraken met Leon Jansen die zijn Cage Warriors debuut zal gaan maken aanstaande zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen.

Leon Jansen is een 29-jarige jongeman met een ongeslagen professionele Mixed Martial Arts record van 2 winstpartijen. Jansen woont in Elspeet en werkt 36 uur in de psychiatrie als veldwachter. Zijn vechtsport achtergrond is Yoseikan Jiu-Jitsu en dat kan je ook wel terug zien in zijn record met twee submission overwinningen. Het is een respectvolle jongeman die heel veel waarde hecht aan het budo gevoel en zich ook daarna gedraagt. Zijn laatste partij was erg zwaar maar hij wist alsnog de overwinning te pakken over Egor Nagornov tijdens de eerste editie van World Fighting League MMA.

Hij zal het gaan opnemen tegen Perfect Team atleet Jan Quaeyhaegens die eveneens op het World Fighting League MMA gala gevochten heeft. Jan is een all-round atleet die in zijn laatste partij hoge ogen heeft weten te trekken met zijn stand-up tegenover Michel Landvreugd. Beide mannen komen om te vechten en zullen de fans gaan voorzien van een spectaculaire partij. Lees het interview met Jan Quaehaegens HIER.

Lees hieronder het interview met Leon Jansen.

Q: Hoe gaat de voorbereiding voor je aankomende partij tijdens Cage Warriors?

A: De voorbereiding gaat goed. Ik heb wel een drukke periode, ik ben namelijk samen met mijn trainer Erik van der Wal en de rest van het team druk geweest Budo Academy Physical Dojo in Ermelo te realiseren, daar moest veel geklust worden dus af en toe weinig slaap maar het resultaat is er na.

Q: De vorige partij ben je tijdens je trainingskamp bij je trainer Erik van der Wal verbleven kan je kort uitleggen waarom en is het deze keer hetzelfde?

A: Klopt dat ik bij mijn trainer Erik van der Wal in huis woonde dat deden we toen om vooral positief bezig te zijn en geen negatieve invloeden te hebben er speelden toen een aantal dingen maar dat is nu niet zo en verblijf nu gewoon in mijn eigen huis. Kan wel altijd bij Erik terecht als ik dat wil Erik is niet alleen mijn trainer maar ook beste vriend en zie hem als familie.

Q: Dat je een goede band hebt met je trainer(s) hebben we de vorige keer al gemerkt hoe belangrijk is die relatie?

A: Voor mij is het Budo gevoel heel belangrijk en dat heb ik met mijn trainers en teamgenoten we staan niet alleen bij elkaar op de mat maar gaan ook met elkaar om buiten de mat en staan altijd voor elkaar klaar het is eigenlijk een familie.

Q: Je staat tegenover Jan Quaeyhaegens een teamgenoot van je vorige tegenstander, wat weet je van hem?

A: Ik weet dat Jan een sterke en ervaren jongen is en tevens een aardige en respectvolle kerel had hem nog even kort gesproken tijdens het WFL evenement na onze gevechten. Hoop dat we er samen een mooie show kunnen neerzetten.

Q: Heb je je trainingskamp specifiek op je tegenstander aangepast?

A: Hebben ons niet specifiek aangepast tijdens de trainingen zijn we vooral bezig geweest met onze eigen ding doen.

Q: Je laatste gevecht was een zware partij die je hebt gewonnen op submission (arm-bar), wat heb je geleerd van die partij?

A: De laatste partij was inderdaad zwaar en ik maakte daar veel onnodige fouten. Ik deed deed domme dingen en bij de meeste submission attempts ontbraken bijna alle details die een submission goed maken. De uitslag was leuk maar heb daar niet echt van kunnen genieten het was vooral een overwinning op mezelf.

Q: Het valt ons op dat je de arm-bar veel gebruikt is dat je signature move?

A: Ik ben een gevoelsmatige vechter en pak wat ik voel. Ik win wel vaak op armbar dus misschien is dat wel mijn signature move.

Q: Ditmaal sta je op Cage Warriors een grote organisatie die veel ogen op je zal richten, hoe ga je om met die druk?

A: Ik merk dat ik nu nog geen druk ervaar. Ik vind het al heel wat om op Cage Warriors te mogen staan, maar dat was ook voor WFL zo. Ik zie dit weer als een mooie ervaring, had nooit gedacht om ooit op zulke evenementen te zullen staan. Ik denk dat er voor de Belgische vechters meer druk is omdat zij voor thuispubliek vechten en er meer ogen op hun gericht zijn. Het zou mooi zijn als door dit evenement het mma weer positief in het nieuws komt en aan populariteit wint.

Q: Jan Quaeyhaegens is een all-round vechter en wisselt zijn winsten af tussen TKO`s en submissions zie jij gaten in zijn game?

A: Ik heb Jan niet echt bestudeerd maar ik heb wel een wedstrijd van hem gezien. Wat ik al zei ben een gevoelsmatige vechter en ga zo ook elk gevecht in.

Q: Je zult voor zijn thuispubliek vechten tegen een publieksfavoriet verandert dat iets in jou aanval?

A: Ik denk dat er voor de Belgische vechters meer druk is om te presteren en misschien geeft dat ze wel veel energie. Zou zonde zijn als vechters er door bevriezen en niet kunnen laten zien wat ze kunnen maar ja het mentale blijft toch het moeilijkste aan het vechten.

Q: Hoor je het publiek wel als je in de kooi staat of valt alles weg behalve je trainer, of valt die ook weg?

A: Het publiek daar hoor ik niks van, wel mijn trainer die hoor ik wel. We kennen elkaar ook door en door en tevens bij het laatste gevecht van WFL stond Melvin Manhoef tegen me te schreeuwen tijdens de 2e ronde dat ik moest doorgaan, was echt zo’n moment van even wakker worden.

Q: Hoe is de aanloop naar zn partij als je in de kleedkamer staat? Zijn het zenuwen, angst, gecontroleerde chaos of totale focus?

A: Over het algemeen ben ik wel rustig maar dat is per gevecht verschillend, een gevecht is eigenlijk 90% mentaal en het is een uitdaging om daar goed mee om te gaan.

Q: Wat kunnen we van je verwachten in de Cage Warriors kooi?

A: Ga mijn best doen om een goede partij neer te zetten en dat het publiek krijgt te zien waar ze voor komen.

Q: Stel je komt ongeschonden uit dit gevecht hoe snel zou je weer in de kooi willen stappen?

A: Ik denk dat ik dan rond juni, juli weer wil vechten. Ik ga van 9 januari tot 8 april naar USA om te trainen dus dat staat eerst in de planning.  Misschien dat ik in december nog een grappling toernooi mee doe maar ik kijk wel hoe het loopt.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

RELATED BY