World Fighting League’s lightweight toernooi staat!

Dat de organisatie World Fighting League bekend is met toernooien blijkt wel uit hun kickboks evenementen. Dit keer zal er tijdens de tweede editie van WFL MMA een 4-mans toernooi opgezet worden in de lightweight divisie die over twee evenementen uitgevochten gaat worden.

De halve finale zal plaats gaan vinden op het aankomende WFL MMA evenement op 24 maart, de winnaars van die partijen zullen op het volgende WFL MMA evenement in mei gaan strijden om de belt. Vier atleten uit de lightweight divisie zullen gaan strijden om WFL MMA’s eerste kampioen te worden. De indeling van de partijen zal worden gekozen door middel van een loting. De organisatie wil het Nederlands Mixed Martial Arts op de kaart gaan zetten en hoe doe je dat beter als echte divisies te bouwen. Als eerste is de lightweight divisie aan de beurt en hier in Nederland zijn er over het algemeen een hoop -70 kilo atleten die kans maken op die felbegeerde titel.

In dit toernooi zullen er een mix aan old-school en new-school atleten strijden om de titel. De veteraan die overal op de wereld al heeft gevochten, Brian Lo Anjoe zal zijn handschoenen weer aantrekken om voor de laatste keer een run te maken op een belt.Zijn laatste uiting ging niet zoals geplant maar sindsdien is “The Headhunter” hard bezig geweest om zijn skills en technieken aan te scherpen. Onder leiding van Paul Lamoth is hij weer in optimale vorm om 24 maart een spectaculaire show op te zetten voor de fans.

De gevaarlijke Sully Bull zal ook zijn opmars gaan maken in dit toernooi en met zijn gevaarlijke groundgame zal hij een moeilijke test zijn voor alle deelnemende atleten. De uit Rutheless Fightcompany trainende Bull staat bekend om zijn kracht maar word gevreesd voor zijn groundgame en zal in dit toernooi ook snel werk willen gaan maken van zijn tegenstanders. Zijn eerste uiting voor de organisatie wist hij kort werk te maken van zijn tegenstander en heeft hij in al zijn winsten nog nooit een beslissing van de jury hoeven te horen.

Een gevestigde naam in het Nederlandse circuit is Pieter Buist en met de ervaring en record die hij met zich mee brengt is hij nu al een favoriet om het toernooi te gaan winnen. Buist is een all-round atleet die constant streeft naar perfectie en zijn hele leven wijd aan het professioneel Mixed Martial Arts, zoals hij zelf zegt: Ik leef dit. In Buist zijn laatste uiting wist hij in de eerste ronde te winnen van zijn tegenstander via “standing guillotine”. Buist heeft grote aspiraties in de MMA scene en is vastberaden om naar de top te gaan.

De vierde en laatste atleet die mee zal doen is Samir Noory, een oorspronkelijke tegenstander van Buist in het vorige WFL MMA evenement die helaas terug moest trekken door toedoen van een blessure. Ditmaal is hij volledig gezond en kan hij niet wachten om zijn kunsten te tonen in de WFL kooi. Noory traint bij R-Grip onder leiding van Roemer Trompert en niemand minder dan Marloes Coenen. een up and coming vechter die met hoge ogen wil gaan trekken tijdens deze evenementen.

Lightweight Toernooi:

Samir Noory vs. Sully Bull

Pieter Buist vs. Brian Lo Anjoe

Comments

comments

Categories
Dutch EventsDutch NewsWorld Fighting League

RELATED BY