© Erik van 't Hullenaar

Dion Staring verliest zijn afscheidspartij

12 Oktober trede de MMA veteraan voor de laatste keer in de kooi

Dion Staring en Ruud Vernooij waren geen vreemde van elkaar. In 2015 vochten zij al eerder tegen elkaar en won Staring op decision bij Battle of Arnhem. Dit keer verliep het voor de 41 jarige uit Arnhem anders. In de eerste ronde ging hij door zijn knie en Ruud Vernooij (nu 6-4-0) nam daar profijt van en won op TKO.

Dit is niet de eerste keer dat Dion Staring last kreeg van zijn knie tijdens zijn partij. Tijdens zijn een nal aatste gevecht bij World Fighting League MMA 2, stond hij in de Main Event tegenover Nills van Noord en ging in die partij ook in de eerste ronde door zijn knie. Hij verloor die partij op beslissing.

In de kleedkamer gaf hij de volgende quote aan de Gelderlander:

Dit was echt de laatste, mijn lichaam is op. Dat blijkt vandaag.

Staring eindigt zijn carriere met een record van 36 wins en 16 losses, en was niet bang voor weerstand. Hij heeft gestaan tegen ex UFC veteraan Ricco Rodriguez & voormalig UFC & Pride champion Antonio Rogerio Nogueira. Hij vocht ook tegen nu UFC vechter Alexey Oleynik & voormalig UFC Heavyweight & Light Heavyweight champion Daniel Cormier. Met 52 Pro MMA gevechten op zijn record kijken wij als Nederland trots terug op de carriere van The Soldier.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA NieuwsNews

RELATED BY