Germaine De Randamie vecht dit weekend voor de 2de keer voor de titel

De Utrechtse ex UFC kampioen Germaine de Randamie vecht dit weekend tegen de kampioen Amanda Nunes.

De 2 toppers stonden al eerder in hun UFC carriere tegenover elkaar. De Nederlandse kickboxer met een onverslagen record van 46-0 in kickboxen en toen 4-2 in MMA stapte de kooi in tegen de toen 8-3 en kers verse UFC vechter Amanda Nunes. Beide dames vochten voor hun komst bij Strikeforce maar ontmoete elkaar voor het eerst in de UFC. De partij verliep niet zoals verwacht voor de Nederlandse en verloor die partij op TKO in de eerste ronde. En dat is ook haar laatste verlies geweest.

Na 2 jaar stapte ze weer als nieuwe in de ring en begon haar tot nu toe 5-0 win streak in de UFC. En het was niet zomaar een win streak. De UFC had een Woman’s Featherweight divisie gecreĆ«erd voor Cris Cyborg maar beloten een titel gevecht te houden tussen Germaine de Randamie en UFC former Bantamweight kampioen Holly Holm. De odds waren tegen de Nederlandse, maar de Iron Lady wist de titel op punten te winnen en werd zo de eerste Nederlandse vrouwelijke UFC kampioen.

Als volgende tegenstander was stond Cris Cyborg in de rij, maar Germaine weigerde dat gevecht en deed afstand van de titel. Dit was een one time opportunity om voor de titel op een hogere gewicht klasse te vechten en die heeft ze gewonnen, zij wilde terug naar haar eigen divisie.

Sinds dien vocht de Randamie tegen Raquel Pennington en won die op punten en tegen de up and coming Aspen Ladd en sloeg haar TKO in de eerste ronde in 16 seconden. Hierdoor was zij next in line voor de titel.

Nunes is op een 9 fight win streak en is momenteel de Bantam & Featherweight kampioen in de UFC. Ze heeft alle legendes in de vrouwen divisie verslagen zoals Ronda Rousey, Miesha Tate & Cris Cyborg. Dit weekend staat ze tegen haar oude tegenstander die ze verloeg maar die misschien de meeste kans maakt in de divisie.

Germaine is erop uit om de belt te winnen om de enige echte champ champ te worden, want niemand heeft eerlijk gezegd haar verslagen voor de Featherweight title. Na Germaine haar gevecht in Rotterdam tegen Anna Elmose hadden we een sitdown met Stefan Struve en The Iron Lady als throwback in de laatste podcast verwerkt. Bekijk hieronder het gesprek die we hadden met de Nederlanders die na hun gesprek even de tijd namen om met ons te praten.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsNewsPPVUFC

RELATED BY