Dutch Fight Podcast #17: Michael Babb en Isis Verbeek

Twee weken geleden stond Jairzinho Rozenstruik voor de zwaarste test uit zijn carrière. Hij stond namelijk tegenover Francis Ngannou en hoewel die partij niet ging zoals gedacht namen wij even contact op met Team Bigi

Tijdens UFC 249 die een aantal keer al een aantal keer verzet was stond Surinamer Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik tegenover “The Predator” Francis Ngannou. Een partij waar Rozenstruik om gevraagd had, iets wat niet veel heavyweights zullen doen aangezien Ngannou gruwelijk power heeft in zijn handen. De partij verliep niet zoals Team Bigi had gezien maar zoals ze zelf zeiden op dit niveau tussen heavyweights is het 50/50.

We spraken Rozenstruiks trainer Michael Babb over het vechten tijdens het eerste sportevenement na het hele Covid 19 gebeuren. Babb vertelde ons dat ze een hele lange trainingskamp hadden gehad voor Ngannou, maar liefst 5 maanden aangezien de partij een aantal keer verzet is geweest door de Corona pandemie. Het was natuurlijk een bittere pil om uiteindelijk maar 20 seconden in de octagon te hebben gestaan maar ze gaan niet bij de pakken neer zitten en zullen na een korte rust periode waar hard aan de slag gaan om weer naar boven in de rankings te klimmen.

Ook spraken we teammate Isis “Fight Queen” Verbeek en natuurlijk heeft ze voor de buis gekluisterd gezeten toen “Bigi” moest vechten. Ze laat aan os weten wat ze van de partij vond en wat er eventueel verbeterd kon worden. Ook zij gaf aan dat het een 50/50 battle zou zijn tussen de twee knokout artists en in dit geval kwam Ngannou als winnaar uit de bus. Ook hebben we het met haar over haar eigen carrière aangezien al een hele tijd niet meer heeft gevochten, en we kunnen je vertellen dat ze staat te springen om de kooi weer in te stappen. Ze staat onder contract bij Invicta FC maar heeft de mogelijkheid om ook andere partijen aan te nemen. Ze oefent tegenwoordig haar grondwerk bij Budo Academie Physical in Ermelo onder leiding van Erik van der Wal en Leon Jansen, een goede stap dachten wij. Dit en meer komt aan bod in deze episode.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsNewsPodcastUFCVideos

RELATED BY