DFN’s Fantasy Bellator Middleweight Tournament

Je moet iets tijdens de lockdown... Wij besloten een Fantasy Tournament op te zetten in de Middleweight divisie van Bellator MMA.

Bellator MMA stond vroeger bekend om hun toernooi format, waar ze in het begin alleen maar in toernooi vorm vochten is Bellator een lange tijd terug overgestapt naar reguliere partijen. Tot ze in 2019 ineens de Heavyweight Grand Prix aankondigde. Sindsdien is er na het Heavyweight toernooi ook een Welterweight toernooi geweest en is het Featherweight toernooi nu nog bezig.

Wij hebben middleweights uitgekozen door hun winning record en door grote namen in de divisie. De volgende namen zijn eruit gekomen.

Fantasy Tournament Regels
De regels zijn simpel, je stemt de komende 3 weken op welke vechter jij denkt dat ze het gevecht zouden winnen, de vechter met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde. Stem hieronder per gevecht.


Bout 1: Anatoly Tokov vs Lyoto Machida
Deze match hebben wij gekozen omdat het tijd is om te zien want Anatoly Tokov in zijn mars heeft. Tokov heeft een record van 29-1-0 en is in Bellator op een 5 win streak met 2 TKO’s, 2 Submissions en 1 Decision. Voor hij Bellator in kwam vocht hij grotendeels bij M1 en stond ook nog eens bij Rizin, EFN en ACB.

Tegen een naam als Lyoto Machida zullen wij zien van welke hout hij is gesneden. Lyoto Machida is natuurlijk een legende in de sport de ex-UFC Light Heavyweight Champion vocht zijn laatste 3 partijen bij Bellator waarvan hij 2 won en zijn laatste verloor op een split decision van Gegard Mousasi. tegen Tokov kan Machida nog laten zien of hij het in zich heeft om van een van Bellator’s prospects te kunnen winnen voor een tweede run op de Middleweight title.

Wie denk je dat zou winnen?

  • Anatoly Tokov (71%, 12 Stemmen)
  • Lyoto Machida (29%, 5 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 17

Laden ... Laden ...

Bout 2: Fabian Edwards vs Costello van Steenis
Dit is een gevecht die er al even aan zit te komen. Fabian Edwards (9-0-0) hoort ook aan de top in de Middleweight divisie. In Bellator zit hij op een 4 fight win streak waarvan hij 3 op decision wint en 1 op TKO. In zijn hoek staat zijn grote broer die al een tijdje op de deur klopt in de UFC welterweight divisie, Leon Edwards.

Dat betekend niet dat de corner aan de overkant leeg staat want daar zal niemand anders dan former Middleweight Champion Gegard Mousasi staan voor zijn teamgenoot Costello van Steenis (12-2-0). Van Steenis is een up and coming talent in de middleweigt divisie en won in Bellator 4 partijen en verloor zijn laatste op decision van John Salter. Van zijn 4 wins in Bellator won hij er 3 op TKO.

Los van het feit dat hij een van de top guys is hebben deze 2 jongens elkaar al uitgedaagd en het contract omdertekend. Nu is het wachten tot ze de kooi in kunnen stappen.

Wie denk je dat zou winnen?

  • Costello van Steenis (87%, 20 Stemmen)
  • Fabian Edwards (13%, 3 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 23

Laden ... Laden ...

Bout 3: Charlie Ward vs Austin Vanderford
De oudste fight in the books. Grappler vs Striker. De striker Charlie Ward (8-4-0) is geen onbekende die een paar jaar terug overal in het nieuws stond omdat zijn team genoot Conor Mcgregor de kooi in sprong om zijn winst te vieren. En dat is ook niet zomaar want Charlie Ward won 5 van zijn 6 partijen in Bellator waarvan al zijn winsten op KO zijn. Charlie Ward is nu op een 1 fight win streak.

Niet alleen Ward had de aandacht op zich getrokken door een superster, maar zijn tegenstander, grappler Austin Vanderford (9-0-0) weet daar ook wat van. De vriend van niemand anders dan Paige Van Zant heeft ook al wat hype achter zich lopen, hij is nog onverslagen en won zijn al zijn 3 gevechten bij Bellator, op submission, KO en decision. Vanderford is op een 3 fight win streak.

Wie denk je dat zou winnen?

  • Austin Vanderford (57%, 8 Stemmen)
  • Charlie Ward (43%, 6 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 14

Laden ... Laden ...

Bout 4: Gegard Mousasi vs John Salter
En natuurlijk mag de legend in de game en former Middleweight Champ Gegard Mousasi (46-7-2) niet ontbreken. Hij staat nu gematcht tegen Douglas Lima, met een win stapt hij als champion in het toernooi, met een loss is de belt via het toernooi nog een optie. Ik denk dat we het niet echt hoeven te benoemen, iedereen weet wie Mousasi is, maar kort samen gevat, de ex champ is 4-1 in Bellator en won zijn laatste partij van Lyoto Machida. van zijn 4 wins won hij 2 met TKO en 2 op decision.

Zijn tegenstander is ook geen onbekende. John Salter (17-4-0) vocht net als Mousasi bij Strikeforce, UFC en nu Bellator, waar hij 8 partijen heeft gevochten en daarvan verloor van de former champ Rafael Carvalho. Zijn laatste win was tegen Costello van Steenis van wie hij won op een decision. De rest van zijn 6 wins in Bellator waren allemaal finishes, waarvan 5 submissions en 1 TKO. Zou hij met zijn grappling Mousasi op de grond weten te houden?

Wie denk je dat zou winnen?

  • Gegard Mousasi (100%, 20 Stemmen)
  • John Salter (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 20

Laden ... Laden ...

Wie zat er bijna in?
Wij wilden ook nog Rafael Carvalho & Melvin Manhoef in het toernooi gooien maar beide heren zijn over gestapt naar light heavyweight. Wij hebben er ook over nagedacht om Douglas Lima in het toernooi te gooien, maar we omdat het fantasy is hebben ons stricktly aan de middleweights gehouden.

De Bracket

Comments

comments

Categories
BellatorMMA NieuwsNews

RELATED BY