Evangelista Santos kondigt zijn pensioen aan

Na 20 jaar stopt Evangelista Santos zijn MMA carrière. Na 50 gevechten verteld hij MMA Fighting dat hij zijn handschoen op zal gaan hangen.

“Cyborg” vocht voor het laatst in Juli 2016 tegen Michael ‘Venom’ Page die een zware vliegende knie landde op zijn voorhoofd die vervolgens in deukte op Bellator 158. Na zijn operatie was hij van plan nog de kooi in te stappen, maar ziet dat toch vanaf.

“I’m feeling really well, never felt anything (after the surgery), but i don’t think I will fight again. I don’t want to risk getting an afteraffect for the rest of my life and don’t be able to pass on my knowledge, and give work to my family.”

Op 7 September 1996 stapte “Cyborg” voor het eerst de ring in en eindigt nu met een record van 32 winsten en 18 nederlagen.

“The championship fighta, my fights with Diaz and Melvin, the knockouts over Gabriel Gladiador, my seven-second knockout over Silvio Urutum at MECA 7, the IVC 14 tournament with 16 heavyweights in Venezuela, and the 8-man tournaments i’ve fought were fights that marked my carreer.”

“I want to be remembered as someone who dedicated his life to the sport he loves and always gave his best, and never picked opponents.”

Santos zal niet meer vechten maar stopt zeker niet met de sport. The MMA veteraan zal door gaan met het runnen van de Chute Boxe gym in Texas. “Cyborg” zal ook blijven werken met opkomend talen uit Uberlandia, Minas Gerais.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY