Hisaki Kato: Als ik Ralek Gracie versla wil ik een title-shot, het liefst tegen Melvin Manhoef

Hisaki Kato staat aanstaande zaterdag tegenover een lid van de Gracie familie in Ralek Gracie tijdens Bellator 170 in the Forum in Inglewood, Californië. Hoewel hij heel goed weet dat er een wereld van verschil zit in hun stijlen is hij overal op voorbereid.

Kato heeft momenteel twee achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan waarvan één binnen Bellator en één in Rizin FF. Beide partijen waren (T)KO’s in de eerste ronde en ‘The Japanese Musketeer’ lijkt weer in een goed ritme te zitten na zijn KO nederlaag tegen Nederlands eigen, Melvin Manhoef in november 2015.

Ralek Gracie die in 2010 voor het laatst in de voormalige DREAM organisatie heeft gevochten komt terug na een hele lange tijd. De grappler heeft een MMA record van 3-0 en het zal je niet verbazen dat het merendeel daarvan submissions zijn.

Toen de partij werd tegen Ralek Gracie werd aangekondigd dacht Kato dat het een klassieke ‘Striker vs. Grappler’ match-up was die gemaakt is voor televisie. Een gevaarlijke staande vechter tegenover een hele ervaren grappler van een legendarische familie is makkelijk om te verkopen,toch?

In een interview met MMAJunkie heeft Hisaki Kato laten weten dat hij met winst een title-shot wil en als dat nou net tegen Melvin Manhoef zal zijn is dat een mooie kans voor de titel en wraak. Melvin Manhoef stond begin december ingeplant voor een title-re-match tegen kampioen Rafael Carvalho, maar die partij ging helaas niet door omdat de kampioen een blessure had aan zijn teen. De partij zal alsnog gaan plaatsvinden alleen is er vooralsnog geen datum bekend.

“If I can have a big win this Saturday, of course, I wish to have a title shot,” Kato said. “And if the new champion is Melvin, then that’s even better. I can have a title shot and revenge.”

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY