Nederland is een UFC kampioene rijker, Germaine de Randamie schrijft geschiedenis

Vannacht is er in Brooklyn, New York geschiedenis geschreven door Germaine de Randamie. In het main event van UFC 208 stond zij tegenover Holly Holm om te strijden voor de eerste vrouwelijke UFC featherweight titel ooit.

In de eerste ronde wist de Randamie goed te ontwijken, snel te zijn en harde counters te landen op voormalig bantamweight kampioene, Holly Holm. Ze zag het allemaal aankomen en wist tijdens haar counters enorm veel kracht te genereren met haar rechter stoot, die overigens telkens zijn doelwit wist te vinden.

De tweede ronde was het meer van hetzelfde maar landde de Randamie een stoot na de bel, die Holm wist te doen wankelen. ‘The Iron Lady’ kreeg een waarschuwing en het gevecht kon door gaan. In de derde ronde leek het erop of Holly Holm wat meer succes wist te boeken en wist zelfs laat in de ronde een knockdown te scoren met een headkick.

Aan het einde van de derde ronde landde de Randamie twee stoten na de bel maar was scheidsrechter, Todd Anderson net als in de tweede ronde niet in de buurt. De vraag ontstond of de scheidsrechter wellicht een punt aftrek had moeten nemen van de Randamie, wat er uiteindelijk voor zou zorgen dat het een gelijkspel zou zijn geweest.

In de laatste twee rondes wist Holm over het algemeen het meeste controle te houden vanuit de clinch vechtend voor een takedown. De takedown was er overigens helemaal niet voor Holly Holm aangezien de takedown-verdediging van de Randamie erg vooruit is gegaan. De jury was er unaniem over eens, met drie keer 48-47 voor de eerste vrouwelijke UFC featherweight kampioene, Germaine de Randamie.

Toen Joe Rogan in zijn post-fight interview vroeg over de late stoten gaf Germaine de Randamie aan de het absoluut niet de bedoeling was om haar te slaan na de bel.

“It was in the heat of the moment, I apologized. The referee, the first time, told me it was at the buzzer. It wasn’t meant for me to hit her after the bell. I apologize. I’m not like that.”

Germaine ‘The Iron Lady’ de Randamie kan zich aansluiten bij Bas Rutten als tweede Nederlander die UFC goud heeft weten te winnen. Daar bovenop is ze de eerste Nederlandse vrouw die ooit een titel weet te behalen op het allerhoogste niveau.

Hoewel Holly Holm op een re-match hoopt was er nog iemand aanwezig voor het gevecht. Chris Cyborg keek aandachtig mee en hoewel ze nog wat problemen heeft met USADA lijkt het waarschijnlijk dat zei de volgende zal zijn voor de kersverse kampioene.

Wie uiteindelijk de kans daadwerkelijk gaat krijgen is vooralsnog niet duidelijk maar de Randamie zal eerst een operatie aan haar hand ondergaan.

Hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY