Ronaldo ‘Jacare’ Souza: I wasn’t born to wait for others, I was born to make things happen

Ronaldo ‘Jacare’ Souza keerde terug naar de octagon tegenover Tim Boetsch afgelopen weekend tijdens UFC 208. ‘Jacare’ had maar kort werk aan Boetsch en versloeg ‘The Barbarian’ in de eerste ronde met een kimura.

Hoewel Souza van mening is dat hij genoeg heeft gedaan om een title-shot te verdienen, wil dat niet zeggen dat hij daar op gaat zitten wachten. Nu het er naar uitziet dat Yoel Romero eerst de kans gaat krijgen om Michael Bisping uit te dagen voor de titel, geeft Souza aan dat hij niet gemaakt is om te wachten.

“I want to fight the champion. But if I have to wait too long, I’d rather take another fight because I wasn’t born to wait for others. I was born to make things happen.”

Het is vooralsnog niet zeker wie de volgende uitdager zal zijn voor kampioen, Michael Bisping maar een re-match tegen de nummer één van de divisie, Yoel Romero sluit ‘Jacare’ zeker niet uit. De Braziliaan geeft aan nog nooit een re-match te hebben verloren en dat dat ook zeker niet zou gebeuren tegenover Romero.

“It certainly would be an option. It’s a fight that I want. I never lost a rematch, and with Romero it won’t be different. I will prove that I didn’t lose that fight to him, and that I lost it to the judges.”

Ronaldo ‘Jacare’ Souza stond in november gematcht tegen voormalig kampioen, Luke Rockhold die helaas moest terug trekken door toedoen van een blessure. Sindsdien neemt ‘Jacare’ elke kans aan om zijn ongenoegen te uiten tegenover Luke Rockhold.

“I think a singer sings, a dancer dances and a fighter fights. We’re here to work and we work for the UFC. The UFC works with fights. I was ready to fight a top contender in November, a former champ, and everyone knows that he chickened out and ran. He’s kicking and training even more than I am. He says he has a knee injury. He doesn’t even know what an injury is. The truth is that he’s chickening out.

De 37-jarige Braziliaan geeft aan niet te lang stil willen te zitten aangezien hij tussen zijn laatste twee partijen ongeveer negen maanden rust had door toedoen van een blessure van Rockhold. Ook merkt hij dat atleten die een lange lay-off hebben gehad, niet zo goed terugkeren.

Tegenover wie ze ‘Jacare’ gaan zetten is nog niet duidelijk maar Souza wil liever eerder vechten dan wachten op een title-shot. Tegen wie zie jij hem het liefste terugkeren? Laat het weten in de comments.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY