Bellator 172 Preview: Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione

Aanstaande zaterdag zal Bellator 172 gaan plaatsvinden in de SAP Center in San Jose, Californië. Het main event van de avond zal gaan tussen Matt ‘Meathead’ Mitrione en wellicht de beste heavyweight alle tijden Fedor ‘The Last Emperor’ Emelianenko. 

Dit zal een belangrijke partij gaan worden in de heavyweight divisie aangezien de voormalig kampioen is gestript van zijn titel en er binnenkort een nieuwe kampioen gekroond zal moeten worden. De winnaar van deze partij zal zich vrijwel zeker geplaatst als titel-uitdager.

Matt ‘Meathead’ Mitrione:

Dat, Matt Mitrione (11-5) een rasechte atleet is blijkt wel uit zijn American Football carrière, maar in 2009 besloot de uit Blackzilians trainende reus zich te richten op een andere sport. Via de populaire reality-show The Ultimate Fighter koos ‘Meathead’ ervoor om zijn geluk te gaan beproeven in het MMA. Hij mocht het seizoen niet winnen maar werd daarna wel gecontracteerd door de organisatie en behaalde maar liefst vijf achtereenvolgende winstpartijen. Zijn laatste twee partijen zijn beide vroegtijdig beëindigd en de krachtige reus zal proberen die trend voort te zetten.

‘Meathead’ heeft in 2016 de overstap gemaakt naar Bellator en heeft sindsdien twee achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan tegenover, Carl Seumanutafa en Oli Thompson. In beide gevallen heeft Mitrione de partijen vroegtijdig weten te beëindigen maar niet zonder enige problemen. Zo is ‘Meathead’ in alle twee de partijen hard geraakt en werd zelfs gedropt in de eerste partij tegen Seumanutafa. Hoe dan ook heeft Mitrione twee achtereenvolgende overwinningen op zijn naam staan en mocht hij de grootste winst van zijn carriere pakken dit weekend zijn er weinig mensen die kunnen zeggen dat hij niet klaar is voor een ’title-shot’.

De sterkste punten voor Matt Mitrione zijn, atletisch vermogen, snelheid en natuurlijk de kracht in zijn handen. Van zijn elf overwinningen zijn er maar liefst tien beëindigd door middel van (T)KO en maar één door middel van een decision. Het zal belangrijk zijn voor Mitrione om Fedor te behandelen als elke andere tegenstander en niet teveel na te denken over de legendarische Rus. Met zijn lengte en reach kan hij het beste vanuit de buitenkant werken aan zijn combinaties om zo punten te scoren op ‘The Last Emperor’. Komt de Rus toch dichtbij is het verstandig om de afstand kleiner te maken, voor de takedown te gaan en proberen zijn tegenstander te controleren op de grond met het voordeel van zijn lengte en gewicht.

Fedor staat bekend om het verslaan van veel grotere tegenstanders, iets waar Mitrione zeker rekening mee moet gaat houden. Het zal zaak zijn voor Mitrione om zijn eigen partij te gaan vechten en Fedor niet teveel respect moet gaan geven in de kooi. Het zal een moeilijke partij gaan worden maar kan Mitrione zijn afstand en reach bewaren zou hij wellicht de grootste overwinning van zijn carrière kunnen boeken. Zoals Mitrione zelf al aangaf is Fedor ook maar een mens en kan hij niet wachten om hem in zijn gezicht te slaan.

Fedor ‘The Last Emperor’ Emelianenko:

Deze man heeft weinig introductie nodig. Fedor (36-4-1 NC) word al jaren in de zelfde adem genoemd als s`werelds beste heavyweight aller tijden. De legendarische Rus staat er om bekend om tegenstanders te verslaan die veel groter dan hem waren en heeft een waslijst aan tegenstanders zoals, Mirko Cro Cop, Andrei Arlovski, Mark Hunt, Antonio Rodrigo Nogueira, Ricardo Arona, Semmy Schilt en Mark Coleman verslagen. Het meeste succes had de Rus binnen de PRIDE organisatie maar heeft ook in bijvoorbeeld StrikeForce gevochten onder leiding van Scott Coker.

In december 2015 maakte Fedor zijn terugkeer naar de kooi in de nieuwe Japanse organisatie, Rizin FF nadat hij in 2012 zijn pensioen had aangekondigd. Fedor wist in iets meer dan drie minuten kort werk te maken van zijn tegenstander Jaideep Singh, Fedor won door middel van TKO. Dit zal de eerste keer zijn dat Fedor voor Bellator zal uitkomen en tevens ook de eerste keer in jaren dat hij zal vechten op Amerikaans grondgebied. Weet Fedor deze partij winnend af te sluiten dan zal hij zich zomaar in de top van Bellator’s heavyweight divisie bevinden.

De sterkste punten voor Fedor zijn altijd zijn bokstechnieken, ground and pound en submissions geweest. Van zijn 36 overwinningen zijn er 11 overwinningen via (T)KO, 17 via submission en 9 decision overwinningen. De beste man is op alle vlakken een hele gevaarlijke tegenstander maar de cijfers liegen er niet om, Fedor’s submissions zijn wellicht het gevaarlijkste aspect van zijn MMA-game. Weet hij de afstand te overbruggen en Mitrione naar de grond te werken moet hij zich richten op positie, submissions en het gebruik van zijn sterke ground and pound.

Word Fedor geraakt door een van de snoeiharde stoten van Mitrione moet hij de afstand kleiner maken om het gevecht naar de grond te krijgen en alsnog te dreigen met submissions. Fedor staat ook bekend om het incasseren van een hoop schade en toch te presteren alsof er niks gebeurd is, iets wat met Mitrione misschien wel moeilijk te behalen valt. Fedor zijn beste kans zal zijn op de grond waar hij de kracht van Mitrione kan ontwijken en zijn submission game naar zijn voordeel kan laten werken.

Bellator 172 zal op zondag om 22.45 uitgezonden gaan worden op Spike Nederland. Hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

 

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY