Ben Rothwell gepakt door USADA voor potentiële UFC anti-doping schending

Ben Rothwell is de laatste atleet die door USADA is geïnformeerd over een potentiële anti doping schending. Rothwell zou het tijdens UFC 211 gaan opnemen tegen voormalig kampioen, Fabricio Werdum maar is momenteel geschorst totdat het onderzoek van USADA is afgerond. 

Een potentiële doping schending komt meestal door toedoen van een gefaalde drugstest of als er aangegeven word dat er een verboden middel is gebruikt. Het middel waardoor de potentiële schending is gekomen is niet vrijgegeven door de UFC of USADA totdat het onderzoek is afgerond.

Ben Rothwell heeft via zijn managementsteam een statement gemaakt en geeft aan dat hij onder behandeling was bij de dokter en absoluut niet de intentie heeft gehad om vals te spelen.

“With the recent news received from USADA, I would like to take this time to let everyone know I have been under the care of a physician and trying to overcome a medical illness. I would appreciate the chance to show that I have not cheated nor did I intend to cheat. Please hold your opinions of me until all the facts are out. I appreciate everyone’s support as I go through the process with USADA.”

Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of de organisatie op zoek gaat naar een vervangende tegenstander voor Fabricio Werdum. Hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY