(Preview) Bellator 176: Manhoef vs. Carvalho 2

Aanstaande zaterdag zal de Nederlandse KO-specialist Melvin Manhoef in Turijn, Italië voor de tweede maal proberen het felbegeerde Bellator goud in handen te krijgen.  

De eerste ontmoeting tussen Melvin Manhoef en Rafael Carvalho eindigde in teleurstelling bij vele fans maar natuurlijk ook bij Melvin Manhoef. In een partij waar Manhoef alle rondes wist te winnen werd Carvalho uiteindelijk als winnaar benoemd, in wellicht de slechtste jury-beslissing ooit in de sport. Niemand was het er mee eens en zelfs het commentator team van Bellator vertelde dat ze beschaamd waren door de beslissing.

In de eerste partij was het Manhoef die het initiatief nam in de aanvallen en de kampioen wou er helemaal niks van hebben. Met zware trappen naar het lichaam en druk vanuit Manhoef was het duidelijk wie het gevecht bepaalde en de controle had in de partij. Ditmaal geeft ‘No Mercy’ aan de beslissing uit de handen van de jury te houden en de partij vroegtijdig te gaan beëindigen. Overigens was dit de eerste keer in 22-jaar dat Manhoef vijf rondes moest vechten.

Ditmaal zal het anders gaan volgens Manhoef, hij zal de druk weer gaan opvoeren om de kampioen in zijn achteruit te zetten. Ideaal gezien zou het slim zijn voor Manhoef om de kooi af te sluiten om zijn tegenstander vast te zetten tegen de kooi en zo zijn zware stoten te te landen. Want we weten allemaal dat de stoten van ‘No Mercy’ snoeihard zijn en er maar weinig mensen zijn die die stoten kunnen doorstaan.

Voor de kampioen die wellicht anderhalve kop groter is dan Manhoef zal het belangrijk zijn om zijn afstand te bewaren en vanuit de buitenkant punten te scoren. Mocht Manhoef te dichtbij komen zou het verstandig zijn van Carvalho om de partij naar de grond te brengen en zijn Jiu-Jitsu te gebruiken om wellicht een submission in te zetten.

Al met al staan er weer een aantal mooie partijen klaar in de Pala Alpitour te Turijn. Bovendien is Nederland erg goed vertegenwoordigd in Italië, met maar liefst drie Nederlanders op de kaart. Denise Kielholtz zal haar flyweight Bellator Kickboxing titel voor de eerste keer gaan verdedigen tegen de Italiaanse Martine Michieletto en Djamil Chan zal het in de lightweight divisie gaan opnemen tegen Valeriu Mircea tijdens het MMA gedeelte van de card.

Bekijk de volledige card van Bellator 176 HIER:

 

Comments

comments

Categories
Videos

Leave a Reply

RELATED BY