Ondanks wat tegenslagen weet Pieter Buist toch hoge ogen te trekken tijdens WFL MMA!

Afgelopen zaterdag vond er in het Topsportcentrum te Almere de eerste editie van World Fighting League Mixed Martial Arts plaats. Één van de atleten op de kaart was de Bredase, Pieter Buist.

In eerste instantie zou Pieter Buist tegenover Samir Noory staan maar die moest een aantal weken voor de partij helaas afzeggen door toedoen van een blessure. De organisatie is snel opzoek gegaan naar een vervangende tegenstander en is uit gekomen bij de Belgische Jose Vava Kikumbi. Een hele omschakeling voor zowel Kikumbi als Buist die op 23 april oog in oog stond met zijn originele tegenstander, Samir Noory. De staredown toen was intens en beide mannen weigerde om het oogcontact te verbreken.

Om na weken voorbereiding te horen te krijgen dat je tegenstander uitvalt en de organisatie op zoek is naar een vervangende tegenstander kan voor menig mens betekenen dat ze het gevecht niet meer aan zouden nemen. Dat was absoluut niet het geval bij Pieter Buist, die overigens heel serieus is over zijn MMA-carrière. Pieter moest en zou vechten op het gala van World Fighting League.

Tijdens de weigh-ins op vrijdag bleek ineens nog een probleem zich voor te doen. Zijn tegenstander, Jose Vava Kikumbi was maar liefst 2 kilo over het streefgewicht. Nog een reden waar menig mens zou zeggen dat ze het gevecht niet aan zouden nemen. Weer was dit absoluut niet het geval en na de weigh-ins stelde we de vraag wat Pieter Buist hier nou van vond en hij had het volgende te melden:

“Het komt gewoon amateuristisch over, ik blijf respect voor hem hebben want hij stapt gewoon de kooi in maar dit betekend dat je gewoon niet heb getraind en betekend dat je er niet klaar voor bent. Zo simpel is het en dat gaan we morgen gewoon netjes oplossen.”

En netjes oplossen heeft Buist ook gedaan met een overwinning in de eerste ronde. Tijdens de openingsminuten was het Kikumbi die een takedown landde maar Buist bleef rustig en wist snel weer op zijn voeten terecht te komen. Het leek erop alsof Kikumbi er alles aan wou doen om het gevecht op de grond te krijgen maar na zijn tweede poging voor een takedown liet hij zijn nek onverdedigd. Pieter Buist aarzelde geen seconden en sloeg zijn armen om de nek van zijn tegenstander om zo een “standing guillotine” in te zetten a la Jon Jones vs. Lyoto Machida, zijn tegenstander kon niets behalve aftikken en de partij ging naar de Bredase Buist.

Pieter Buist heeft hiermee zijn sherdog/tapology record naar 9-4 weten te brengen en de Bredase is nog lang niet klaar. Zijn doel is om de beste te worden in zijn gewicht bij de grootste organisaties, en met twee winsten in twee weken is Buist erg goed op weg. In september komt de UFC naar Nederland en later zal ook Bellator gaan volgen, iets waar Buist zich heel goed van bewust is.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY