Dana White: 50/50 zou een fatsoenlijke deal zijn voor McGregor vs. Mayweather

Er word al maanden gesproken over een bokspartij tussen UFC lightweight kampioen Conor McGregor en gepensioneerde bokslegende Floyd Mayweather.

Hoewel McGregor zijn gedeelte van het contract al heeft ondertekend moeten de twee partijen nog over een verdeling overeenkomen. Of de partij nu daadwerkelijk doorgaat is nog steeds niet duidelijk, maar Dana White is in ieder geval wel uit over de verdeling.

“We haven’t even got there yet. We haven’t even talked percentages yet. … Floyd can think whatever, but the machine that the UFC has and Conor McGregor alone is a machine by himself. I think that 50-50 is pretty fair.”

Welk gedeelte van de winst uiteindelijk naar de UFC gaat is ook niet duidelijk, maar als we kijken naar voorgaande partijen van Mayweather zal 50% hoogstwaarschijnlijk niet door gaan. In zijn superfight met Manny Pacquiao was de verdeling 60/40 voor Mayweather, een partij die maar liefst 4.5 miljoen keer via PPV verkocht is.

De UFC president verwacht niet dat de partij tussen McGregor en Mayweather meer zal verkopen maar gaat uit van tussen de 2.5 en 4 miljoen PPV’s. Andere mensen denken dat deze partij juist meer gaat verkopen dan Pacquiao vs. Mayweather maar dat zal toch nog moeten blijken.

“I think this thing does, conservatively, between 2-1/2 and 4 million buys,” White said. “Other people think more. … And this thing will kill it, globally. Conor McGregor and the UFC are huge in Brazil, huge in Australia, massive in the UK and other parts of Europe.”

Vooralsnog is het dus onduidelijk of het daadwerkelijk gaat gebeuren maar Dana White is er positief over en acht een kans van 75% dat het door zal gaan. Het zou volgens White heel raar moeten lopen dat deze partij niet door zal gaan.

“I’m very bullish on this fight,” White said. “I think it happens. These guys are gonna have to come up with something way out of left field for this fight not to happen.”

Conor McGregor houd zich momenteel bezig met zijn pas geboren zoon en het is alsnog onduidelijk wanneer hij zijn lightweight UFC titel gaat verdedigen.

 

Comments

comments

Categories
Videos

Leave a Reply

RELATED BY