Joshua’s unsalted opinion: Waar gaat het heen?

Het volgende is een mening van de schrijver (Joshua Dufort) en heeft niets maar dan ook niets te maken met de standpunten van Dutch Fight Network. Het is een mening van één persoon die graag zijn mening uit over deze situatie. Laat me vooraf ook duidelijk zijn, ik heb geen probleem met T.J. of andere kampioenen, mijn probleem is met de gang van zaken vanuit de organisatie.

Waar gaat het heen?

Wat er nu daadwerkelijk gaat gebeuren is alsnog onduidelijk, maar om als wellicht de beste kampioen ooit zo behandeld te worden is natuurlijk te gek voor woorden.

Demetrious Johnson heeft talloze keren bewezen dat hij de beste flyweight is en ook nog eens bereid is om tegenover elke tegenstander die de UFC uitzoekt te staan. Geschiedenis wijst uit dat kampioenen toch net iets meer te zeggen hebben dan ander atleten op het UFC-rooster, kijk maar naar prime example nummer één, Conor McGregor.

Waarom dan niet bij de meest dominante kampioen in UFC-geschiedenis? Omdat hij niet verkoopt? Volgens mij is dat de fout van de UFC die de flyweight divisie ook minimaal tot niet promoot. Kampioenen horen meer geld te verdienen en meer publiciteit te krijgen dan andere atleten simpel om het feit dat ze kampioenen zijn.

We zien keer op keer dat er partijen gemaakt worden die volgens de rankings nergens op slaan op verzoek van kampioenen. We zien ook keer op keer divisies die opgehouden worden omdat er weer iemand besluit te jumpen in gewicht waardoor de echte contenders overgeslagen worden. We zien zelfs kampioenen die tot op de dag van vandaag hun titel(s) nog nooit hebben verdedigd en zomaar een partij aannemen in een volledig andere sport!

Waarom word er dan zo probleem gemaakt over DJ die een partij afwijst met bantamweight T.J. Dillashaw. Voor iemand die nog nooit in die divisie heeft gevochten lijkt het me ook niet erg logisch om gelijk een title-shot te geven aan die persoon en zeker niet als er nog steeds contenders zijn in die divisie. Waar maak je het verschil en waar willen ze hiermee naartoe. Er worden talloze interim titelgevechten gemaakt terwijl er niet eens een grondige reden is voor interim titels. Voor de duidelijkheid dit is wat interim eigenlijk inhoud:

Occasionally, the champion of a particular weight division is temporarily unable to defend his championship because of medical, legal, or other reasons that are beyond the competitor’s control. When this case occurs, two highly ranked contenders may fight for an interim championship of the same weight division – leading to two champions existing in the same weight division simultaneously. Once the original champion is able to return, he must fight against the interim champion in a “unification bout.”

Dat terzijde maar waar trek je een streep, waar houdt het allemaal op en gaan we terug naar titelgevechten tussen atleten die het ook daadwerkelijk verdienen?

Demetrious Johnson staat op het punt om geschiedenis te schrijven met de meeste titelverdedigingen in UFC-geschiedenis. En zoals hierboven al uitgelegd krijgen andere kampioenen ook wat meer zeggenschap omdat ze kampioenen zijn, dus waarom niet bij DJ? Er wordt een heel probleem over gemaakt door de organisatie en zelfs T.J. Dillashaw terwijl ze naar mijn mening misschien wat meer respect moeten tonen aan de P4P beste MMA-atleet ooit.

Waar is die tijd gebleven dat je als contender vecht voor de titel en het hele gepraat over moneyfights en vechten in andere divisies achterwege blijft?

Dus vraag ik nogmaals…. Waar gaat het heen?

 

 

 

Comments

comments

Categories
MMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY