Tonny van Dijk: Blijf je staan, ga ik voor de knock out. Gaan we naar de grond, submit ik je. Simple as that.

Tonny van Dijk is een beginnende MMA-atleet die tijdens World Fighting League MMA zijn eerste pro partij winnend heeft weten af te sluiten. Dutch Fight Network stelde hem wat vragen over zijn ervaring, de partij en natuurlijk over zijn toekomst.

Tonny van Dijk is geboren in Breda in 1996. Hij heeft van vroeger uit al een Japanse Jiu-Jitsu achtergrond en heeft daar zelfs Nederlandse titels in behaald, maar na het zien van een Mixed Martial Arts video op Youtube was hij gelijk verkocht. Tijdens zijn amateur carrière heeft Tonny van Dijk een record weten te behalen van 4-2 met als hoogtepunt zijn tweede partij waar hij won via headkick KO.

Tonny van Dijk behoort tot de nieuwe generatie van Mixed Martial Arts atleten die niet net als vroeger verschillende stijlen trainen bij verschillende gym’s maar over het algemeen volledige MMA trainingen volgen. Uiteraard zal ook de nieuwe garde verschillende disciplines moeten leren maar het verschil met vroeger is al enorm veranderd. Waar je vroeger naar drie of vier sportscholen moest om verschillende disciplines te leren kan je tegenwoordig naar gym’s die alles ineen aanbieden.

Op 27 mei stond Tonny van Dijk klaar om richting de octagon te lopen. Met een stalen gezicht, emotieloos en volledig gefocust betrad van Dijk de octagon tegenover Omar Farouq. De welterweight partij duurde niet langer dan vijf minuten en van Dijk kon zijn eerste professionele MMA-winst op zijn record zetten.

Bekijk het interview met Tonny van Dijk hieronder:

1. Je hebt je eerste prof MMA partij gedraaid een aantal weken terug tijdens de eerste editie van World Fighting League MMA. Hoe was die gehele ervaring?

Het gala was mooi opgezet, de kooi voelde goed, alles voelde heel professioneel aan.

2. We hebben je uiteraard van tevoren gesproken over je voorbereiding en dat ging allemaal volgens plan, zijn er ook dingen niet goed gegaan in je voorbereiding?

Tuurlijk, ik heb nog nooit meegemaakt dat een voorbereiding perfect ging. Er zijn altijd wel kleine “blessures” die zich opdoen maar een stuk tape en wat ijs maakt veel goed.

3. Je komt uit voor Ryu Waalwijk onder leiding van Niels Tuhumury. Kan je kort uitleggen hoe die relatie ontstaan is?

Ik heb ooit, toen we bij mijn voormalige gym zomerstop hadden, een paar trainingen bij Ryu gevolgd. Uiteindelijk kon ik door verhuizing niet meer bij m’n voormalige gym trainen dus ben ik mijn opties gaan bekijken en had ik al snel mijn keus gemaakt.

4. Om je eerste professionele partij te draaien op een groot en professioneel gala als WFL MMA zal wel een hoop spanning met zich mee brengen toch?

Mwa, een gevecht is een gevecht. Hoe groter het gala des te beter kom ik, voor mij gevoel, tot m’n recht.

5. Je stond tegenover Omar Farouq die evengoed zijn professionele debuut maakte, wat wist je vooraf van je tegenstander?

Niet heel veel. Alleen dat hij meer staand georiënteerd was en niet vies is van een knokpartijtje.

6. Je tegenstander bracht het gevecht naar de grond had je dat verwacht?

Nee, niet verwacht. Maar het boeit mij ook niet echt. Blijf je staan, ga ik voor de knock out. Gaan we naar de grond, submit ik je. Simple as that.

7. Het duurde niet lang voordat je dreigde met submissions waarna je uiteindelijk de choke in kon zetten, voel je je net zo op je gemak staand als op de grond?

Ik ben een MMA vechter. Je moet het allemaal kunnen. Mijn voorkeur gaat in principe naar het staande gevecht, maar op de grond maak ik me ook niet druk.

8. Na je winst had je nog zat tijd om de andere partijen te kijken. Wat vond je van het niveau wat er op de kaart stonden?

Er zaten hele mooie partijen bij. Sommige vechters verraste mij echt, in positieve zin. Ik denk dat we er een mooi gala van hebben gemaakt.

9. Wat vond je van de opzet van WFL en de samenwerking met Spike?

Mooi gala, goede matchmaking, het gala zelf was goed geregeld. Al vind ik dat ze spike wat meer mochten gebruiken voor de promotie van WFL.

10. Nu wordt het evenement ook uitgezonden in een aantal delen en lijkt het erop dat MMA in Nederland eindelijk meer geaccepteerd wordt, waar dank je dat aan?

Mensen zien nu eindelijk dat wij atleten zijn en niet simpelweg beesten die maar grof vechten. Ook denk ik dat MMA, mede dankzij de finishing rate, aantrekkelijker is om naar te kijken dan bijvoorbeeld kickboksen.

11. Je hebt nu je eerste Pro winst binnen wat staat er verder op de planning voor jou?

Ik hoop dit jaar nog 1 of 2 keer te vechten, dan volgend jaar misschien voor een titel te gaan.

12. Heb je al een nieuwe partij klaarstaan, zo niet hoe snel zou je weer in de kooi willen stappen?

Geen MMA partij nog helaas. Maar nu is het tijd om mezelf te ontwikkelen. Ik ben fit en zorg dat ik fit blijf. Dus op de vraag wanneer ik de kooi weer in wil stappen? Anytime.

13. Waar zie jij jezelf over 5 jaar en wat is je uiteindelijke doel?

Over 5 jaar zie ik mezelf in ieder geval als full time vechter. Mijn uiteindelijke doel is tot de wereldtop behoren en meer geld te hebben verdient met MMA dan dat ik kan opmaken, zodat mijn kinderen er later ook van kunnen genieten.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY