Frankie Edgar: I don’t see how Cub Swanson is in consideration for a title shot

De discussie is begonnen wie de volgende uitdager zal zijn kersverse featherweight kampioen, Max Holloway. Hoewel Cub Swanson genoemd wordt denkt Frankie Edgar er toch anders over.

Er zijn een aantal mensen die heel dicht in de buurt zijn om de volgende uitdager te worden voor Max Holloway. Cub Swanson wordt genoemd evenals Frankie Edgar, maar zelfs Jose Aldo zal zich in dit rijtje willen plaatsen.

Frankie Edgar wist heel goed dat zijn kansen voor een title-shot vergroot zouden worden als Max Holloway de winnaar zou zijn aangezien “The Answer” al twee keer eerder tekort is gekomen tegen de voormalige kampioen, Jose Aldo.

“I knew that was the best case for me,” Edgar said of the Holloway win. “I just wasn’t going to sit there and shout it out and try to cheer for anybody, I just figured I won’t say much about it, I’ll let those guys figure it out, and the cards fell my in my favor. So, here we go, let’s set up Holloway-Edgar.”

Gelukkig voor hem heeft Holloway gewonnen en ziet het er naar uit dat het maar tussen twee atleten zal gaan, Edgard en Swanson. Toen Edgar telefonisch te gast was bij The MMA Hour werd hem gevraagd wie volgens hem het meeste kans maakt op een kans voor de titel hij of Swanson.

“There is no one else. C’mon. There’s no one that makes sense more than me, no one that’s done what I’ve done to get it. I don’t see how he’s in consideration, you know?” Edgar said of Swanson. “Since me and Cub fought, I’ve fought nothing but top-ten, top-five guys. I don’t think he’s fought anyone in the top 10 and he’s also lost a match since then. So I don’t think how that’s even, you can’t even compare the two.”

Uiteraard denkt Cub Swanson (#4) er anders over en met vier achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam na zijn verlies tegen Max Holloway heeft hij ook een werkelijke kans om die shot te krijgen. Weliswaar waren die winsten niet over top-contenders en dat is volgens Edgar ook juist het probleem.

Wat er daadwerkelijk staat te gebeuren is nog onduidelijk maar hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

 

Comments

comments

Categories
UFC

Leave a Reply

RELATED BY