David Branch “Ik gaf niet zomaar op”

David Branch had veel succes in de eerste ronde tegen Luke Rockhold, maar Rockhold herpakte zichzelf in de tweede ronde en wist de partij af te maken door middel van een tap “due to strikes”.

In de eerste ronde kwam Branch sterk en snel uit met stoten die allemaal het doelwit vonden alleen kon Branch het niet af maken. In de tweede ronde was het Luke Rockhold die het succes wist te boeken en kreeg de partij naar de grond waar hij ook alle controle had. Rockhold wist uiteindelijk zijn rug te pakken en legde hem plat op het canvas waardoor Branch geen kant meer op kon. Na een aantal rake stoten was het genoeg voor Branch die aftikte door toedoen van stoten.

Het is een ongeschreven regel dat een professionele MMA atleet niet aftikt door stoten, maar Branch denkt daar anders over. Hij zat vast in een positie waar hij niet uit kon en besloot om geen onnodige schade te nemen en zijn gezondheid voorop te zetten. Het is een slimme move van Branch om zo weinig mogelijk schade te nemen, maar in de harde MMA community heeft hij ook veel commentaar over zich heen gehad.

“I just got caught in a position that I couldn’t escape. I tried to take the punishment as much as I could, I got busted up a little bit and I decided to save the fight for another day and just come back stronger. I took as much punishment as I could. I didn’t just give up. Eventually it came, but I took a lot of knocks before that happened.”

De twee divisie WSOF kampioen is nog lang niet klaar in de UFC en geeft aan niet voor niets terug te zijn gekomen naar de organisatie. Hij is teruggekomen om kampioen te worden en zegt zelf dat hij nog het een en ander aan training nodig heeft om met de top mee te gaan. Hij heeft al vaker tegenslagen gehad en geeft aan ook deze keer sterker terug te komen.

“I’ve just got more work to do. I’m not going to stop now. It’s taken me too long. I will be back. I will return. I came to the UFC to be the champion and I’m not going to let anything deter me. I’ve had these falls before. I know how to deal with these things. I’ve come back from adversity before and I’m going to do it again.”

De beste man had hiervoor al zes jaar geen verlies gekend en geeft aan dat dat misschien wel zijn probleem is geweest. Zijn drang naar winst is in die jaren weg minder geworden en de angst om te verliezen werd steeds minder. Dat is na deze partij weer helemaal omgeslagen en hij geeft aan de drang weer terug te hebben.

“I learned a lot. Not losing in almost six years – perhaps victory defeated me. Getting comfortable, winning all the time and losing a little bit of that fear of losing again. Now I have it again, the same way he had it. When I come back out there again I’m going to be real hungry.”

Hou de pagina in de gaten voor meer nieuws over UFC.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

RELATED BY