Pieter Buist neemt short-notice titelgevecht aan tijdens Strength and Honour Championship

De Bredase Pieter Buist is altijd aan het trainen dus om een short-notice partij aan te nemen over twee weken is niet zo’n heel groot probleem voor “The Archangel”.

Voor zijn tegenstander is het al de derde tegenstander en waren er twee voor Buist die hebben afgezegd, Max van Gent was de laatste die afzegde. Gelukkig stapt Buist met twee weken voorbereiding de kooi om te proberen de lightweight SHC titel te pakken. Pieter Buist is een all-round vechter die momenteel op een win-streak zit van twee partijen. De laatste partij was tijdens WFL MMA waar hij in de eerste ronde wist te winnen van Jose Vava Kikumbi en zoekt nu naar zijn derde achtereenvolgende winstpartij  met daarbij horend de lightweight titel. We vroegen wat korte vragen aan Buist over zijn aankomende partij:

Je neemt de partij aan op short-notice. Was je al in shape?

Ik ben altijd in shape! Het is mijn werk en ik hou ervan. Het is voor mij een lifestyle dus ik eet clean, leef clean en ben altijd klaar om te gaan.

Weet je iets over je tegenstander?

Ik ken mijn tegenstander goed genoeg om te weten wat we moeten doen én wat er gaat gebeuren!

Hoe zie je dit gevecht eindigen?

Deze partij gaat niet beslist worden op punten. Het wordt dus een KO of een submission in mijn voordeel!

Buist staat tegenover de Belgische Shamil Uvaysov die uitkomt voor Lamiro Gym. Uvaysov stond vorig jaar ook op SHC waar hij in de tweede ronde wist te winnen via submission van Maxime Raffuti. De Belg heeft daarna nog een keer gevochten in Den Haag en heeft daar een KO gescoord in de eerste ronde over Kamol Nazarov. Beide mannen zullen gebrand zijn om SHC lightweight titel om hun middel te kunnen binden.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

RELATED BY