Goiti Yamauchi gaat nergens heen en blijft bij Bellator

De Japanse Braziliaan Goiti Yamauchi heeft een langdurig contract ondertekend bij Bellator MMA.

Na zijn laatste overwinning over Adam Piccolotti was zijn contract verlopen en had hij een keuze om rond te gaan kijken naar andere werkgevers of het ondertekenen van een nieuw langdurig contract bij zijn huidige werkgever, Bellator. Hij koos voor het laatste en hoewel het niet duidelijk is onder welke voorwaarden zijn contract is werd er door Bellator bevestigd dat het een langdurig contract is.

De prospect heeft momenteel een win streak van drie partijen over, Ryan Couture, Valeriu Mircea en Adam Piccolotti. Met een record van 22-3 is hij een gevaar voor iedereen in de divisie en zijn uitstekende grappling kwaliteiten blijken vaak de overhand te hebben in zijn partijen. Zo heeft de 24-jarige Yamauchi maar liefst 18 submission winsten op zijn naam gezet en sinds hij omhoog is gegaan in gewicht (lightweight) heeft hij drie achtereenvolgende winstpartijen gehad.

De keuze om naar lightweight te gaan was om zijn gezondheid en gaf hij in september aan dat het een stuk  makkelijker en gezonder  is om nu zijn weight-cut te maken.

“Cutting weight is never easy, but it’s easier and healthier now. It’s better for my body. That’s something I should have done a long time ago. I can perform better in training as well when I’m training to fight at 155.”

Het is op het moment nog niet duidelijk wanneer hij weer in de Bellator kooi zal stappen, maar het zal wel een belangrijke partij zijn in de lightweght divisie.

*** The Japanese-Brazilian fighter Goiti Yamauchi is going nowhere, he has signed a new longterm contract with Bellator. After his last win over Adam Piccolotti his contract was up and he had the chance to look for other oppertunities but the 24-year old decided he would stay with Bellator.

He is currently on a 3-fight winstreak in 11 months over, Ryan Couture, Valeriu Mircea and Adam Piccolotti. The grappling orientated fighter has 18 submission wins on his impressive 22-3 resumé and made the jump to lightweight before his fight with Couture. It is a result of having healthier weightcuts and not putting so much pressure on his body.

When he will return to the cage is not known as of yet but it will probably  an important fight in the division.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

RELATED BY