UFC 217 heeft drie nieuwe kampioenen voortgebracht

Het evenement in de Madison Square Garden had maar liefst drie titel gevechten en alle drie de partijen hebben een nieuwe kampioen voortgebracht. Nog nooit heeft één evenement drie nieuwe kampioenen gezien, tot UFC 217.

In het eerste titelgevecht nam Joanna Jedrzejzcyk het op tegen Rose Namajunas voor de vrouwelijke strawweight titel. Er waren weinig mensen die hadden verwacht dat deze partij zo zou eindigen, behalve misschien Namajuns en haar team. Vanaf de media dagen was Rose Namajunas heel rustig en haast emotieloos. Zo stapte zij ook de octagon in tijdens UFC 217 en wist haar tegenstander al vroeg in de eerste ronde te raken met een stoot die de kampioene naar het canvas stuurde. De kampioene weet terug naar haar voeten te komen, maar Namajunas blijft druk zetten en wist Joanna weer naar het canvas te sturen met een harde linkerstoot en volgt het op met ground and pound totdat de scheidsrechter er tussen komt.  In haar post-fight interiew geeft Namajunas aan dat zij een voorbeeld wil zijn voor andere en dat de wereld al genoeg negatieve momenten heeft en dat trashtalk niet nodig is. “I just want to be a good person”

In de partij tussen TJ Dillashaw en bantamweight kampioen Cody Garbrandt was er genoeg zogehete ‘Bad-Blood’ aangezien ze voormalige teammates waren. In de eerste ronde boekte Garbrandt veel succes en scoorde aan het eind van de eerste ronde zelfs een knockdown over Diillashaw via een harde rechterstoot. Het leek erop alsof Cody zijn timing en range gevonden had en TJ moest zich gaan aanpassen. In het begin van de tweede ronde wist Garbrandt een headkick te ontwijken en begon zijn tegenstander uit te dagen die op zijn beurt een andere harde headkick landde achter het oor van Garbrandt die hem naar het canvas stuurde. Hij volgde het op met ground and pound, maar Garbrandt wist weer op zijn voeten terecht te komen. Het duurde niet lang voordat Dillashwa een hoek landde op Garbrandt die hem weer naar het canvas stuurde en ditmaal volgde TJ het op met ground and pound waardoor de scheidsrechter wel moest inngrijpen. TJ Dillashaw is voor de tweede maal de UFC batamweight kampioen, maar of de rivaliteit over is tussen deze twee atleten blijft nog een vraag.

In het main event nam middleweight kampioen Michael Bisping het op tegen een legende in Georges St-Pierre. GSP kwam uit een vier jaar durende pensioen en besloot zijn geluk te gaan beproeven in een divisie waar hij nog nooit heeft gevochten. Hij was zichtbaar groter dan zijn voorgaande partijen alleen leek het erop dat al dat extra spiermassa zijn cardio wel wat beperkte. De eerste ronde boekte beide mannen succes, maar was het GSP die waarschijnlijk de ronde gewonnen had. Met zijn dreigende takedowns en zijn jab wist hij Bisping op afstand te houden en te landen. In de tweede ronde zag je dat St-Pierre vermoeid was en met Michael Bisping’s cardio  is dat een slechte zaak. Bisping deed er een tandje bij en wist goede stoten te landen op GSP waardoor hij waarschijnlijk de tweede ronde op zijn naam kon zetten. In de derde ronde schoot GSP snel al voor een takedwon die landde, maar kreeg harde ellebogen  en stoten van  zijn tegenstander die onderop lag. Dat opende een snee op de neus van GSP die de controle bleef houden bovenop zijn tegenstander. Bising wist weer op de voeten terecht te komen en landde een harde stoot op GSP die op zijn beurt een harde linkerhoek landde die de kampioen naar het canvas stuurde. GSP volgde en begon met ground and pound totdat Bisping op wou staan en zichzelf in een muurvaste rear-naked-choke bevondt. Bisping weigerde om te tikken en ging bewusteloos wat GSP de midddleweight kampioen maakte. De vraag of GSP de G.O.A.T is word steeds vaker gesteld en als hij het al niet is dan is hij toch heel dichtbij om gezien te worden als de Greates Of All Time.

 

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

RELATED BY