Dana White: “Conor might never fight again”

De UFC is naar eigen zeggen al even bezig om een nieuw contract aan te bieden aan lightweight kampioen Conor McGregor maar het zou zomaar kunnen zijn dat de Ierse superster nooit meer terugkeert.

Tijdens een “luncheon” voor de media gisteren vertelde UFC president Dana White dat ze bezig zijn met een nieuw contract maar geeft ook aan dat McGregor misschien wel nooit meer gaat vechten. Tijdens de media luncheon bij het hoofdkantoor van de Ultimate Fighting Championship vertelde White het volgende;

“Conor might never fight again. The guy’s got $100 (expletive) million. I’ve got guys that made less than that and were lawyers and went to school their whole life and quit working.”

Dana White was na McGregor’s uitstapje naar de boksring nog overtuigd dat de Ierse superster zou terugkeren naar de octagon maar zoals vaker gaat White terug op zijn woord. Wie wil s’morgens op staan om in zijn gezicht geslagen te worden als je honderd miljoen dollar op de bank heb staan?

“Fighting’s the worst. Try to get up and get punched in the face every day when you’ve got $100 million in the bank. Money changes everything with a lot of people.”

Volgens White kan Conor McGregor niet genoeg betaald worden en vindt ook dat hij elke ccent verdient. McGregor heeft zelf gezegd dat als hij nog een keer de octagon in stapt dat hij een gedeelte van het bedrijf (UFC) wil hebben maar dat is voorlopig nog niet aan de orde, aldus White.

De lightweight divisie staat al een jaar stil, iets waar McGregor zelf ook een aantal keer commentaar had voor zijn partij met Jose Aldo. Er is zelfs een kersverse interim-kampioen gekroond omdat het zo lang duurt. Tony Ferguson is één van de atleten die zich uitsprak over de situatie en de campagne “Defend or Vacate” startte. Volgens White word er toch niet geluisterd naar “El Cucuy” en zijn ze druk bezig om een nieuwe deal te maken voor de flamboyante Ier.

“Ferguson has no business to talk about anything. Listen, we ain’t taking any direction from Ferguson. With him, it’s not about defend or vacate. We’re working on a new deal right now. We’ve got to work out this new deal.”

Of we Conor McGregor ooit nog in de octagon zullen gaan zien is op het moment nog onduidelijk, één ding is zeker, voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Wat vind jij van de situatie?

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

RELATED BY