Chad Mendes: “Het vuur is weer aangestoken en ik voel me geweldig”

Het duurt nog zes weken voordat de USADA schorsing van Chad “Money” Mendes is afgelopen en de featherweight geeft aan dat het vuur weer brand en dat hij zich geweldig voelt.

Over zes weken kan de featherweight Mendes zijn rentree gaan maken en er is volgens “Money” weer een nieuwe verlangen ontstaan. “Het vuur is weer aangestoken en ik voel me geweldig, ik luister in mijn trainingskamp en word heel specifiek over dingen. Het voelt gewoon goed om dat vuur weer te hebben”.

“There’s a new desire,” Mendes said. “The fire is lit again and I’m feeling great, I’m nerding out in my training camp and getting really specific on things. It just feels good just to have that fire again. It makes me want to get in there and want to train and and push myself to the limit and do everything you need to do. It’s been great man, I’m excited.”

Nadat Chad Mendes twee achtereenvolgende verliespartijen leed aan de hand van Conor McGregor en Frankie Edgar werd Mendes gepakt omdat hij de stof GHRP-6 een groeihormoon in zijn bloed had zitten. Hij kreeg hiervoor een schorsing van twee jaar en zal over zes weken weer mogen terugkeren. Hoewel het merendeel van de fans denken dat hij een valsspeler is, gaf Mendes aan dat de timing van het incident op een tijd kwam dat hij al dacht aan een pauze in zijn carrière.

“I was getting a little burned out with just a lot of the things in the fight game,” Mendes said. “Just the politics, doing all the media, the weight-cutting, getting punched in the face. You know? There was a lot of it, that, it was just kind of, I don’t know. I felt myself getting burned out. So I feel this time off has been really, really good for me.”
Mendes legde uit dat hij positief testte door nalatigheid en onwetendheid van zijn kant, niet vanwege een opzettelijke poging om vals te spelen, omdat de GHRP-6, waarvan hij niet wist dat het een verboden stof was, verscheen in een medicijn tegen psoriasis.

“It was my mistake,” Mendes said. “I got a product that was used for my my psoriasis, I didn’t pay attention there was a peptide in it that was on USADA’s banned list. I’ve been drug tested, randomly drug tested a bunch of times before my fights and I’ve never had any issues. It was never a question of me trying to cheat or anything, It was just a mistake, I messed up, obviously I’m being tested by USADA and boom. I used it, I didn’t pay attention, and that’s basically the bottom line.”

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

RELATED BY