Dutch Fight Podcast #16: Stefan Struve, Fabian Edwards & Costello van Steenis

Episode #16 alweer! Deze episode gaat Dutch Fight Network internationaal!

We spreken als eerste met UFC heavyweight Stefan Struve over het Corona virus, zijn vorige partij en wat hem nog te wachten staat. Struve kwam voor het laatst uit in december toen hij tegenover Ben Rothwell stond. Die partij liep gesmeerd voor Struve totdat Rothwel met twee super harde “nut-shots” raakte. Hij voelde zich weer in vorm zoals voor zijn ( tijdelijke) pensioen en voor die “nut-shots” was het Struve die de partij controleerde en aan het winnen was, een zure appel dus voor “The Skyscraper”. Schijnbaar hebben die “nut-shots” geen gevolgen gehad voor zijn persoonlijke leven want Struve vertelde ons dat hij en zijn vriendin in verwachting zijn van hun eerste kindje, nogmaals gefeliciteerd!

Daarna is het tijd om even naar de overkant van  de zee te gaan om te spreken met niemand minder dan ongeslagen Bellator middleweight Fabian “The Assassin” Edwards. Edwards stond geplant om tegenover Costello van Steenis te vechten en zo te gaan bepalen wie Bellator’s Europese beste middleweight is. Helaas is dat event en wat andere gecanceld door het Corona virus en moeten we nog maar eens zien wanneer deze partij opnieuw ingeroosterd word. Éen ding is zeker, beide mannen staan te springen om het in de kooi op te lossen want er is nogal wat “bad-blood” tussen de twee. We hebben het met “The Assassin” over het begin van de beef, zijn voorbereidingen, het trainen tijdens Corona en ook maakt zijn broer UFC welterweight contender Leon “Rocky” Edwards een verschijning tijdens het interview.

Uiteraard spreken we daarna met zijn tegenstander en vriend van de podcast, Costello van Steenis over het ontstaan van de beef en het werd al snel duidelijk dat de haat tussen deze twee echt is en dat er geen betere manier is om dat te settelen als de mannen op te sluiten in een kooi. Beide mannen hebben indrukwekkende reeksen opgebouwd in hun carrière en met een winst over Edwards zit van Steenis weer in handbereik van die titel. In zijn laatste uiting verloor van Steenis van grappling stand-out, John Salter dus hij is gebrand om dat recht te zetten. Zet daarnaast de beef tussen “The Assassin” en “The Spaniard” en je krijgt hoogstwaarschijnlijk vuurwerk.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA NieuwsPodcastUFCVideos

RELATED BY