Juliana Pena wint de upset tegen Nunez en oogt rematch tegen Germaine de Randamie

Juliana Pena wint de upset tegen Nunez en oogt rematch tegen Germaine de Randamie

Afgelopen was een van de grootste upsets in UFC geschiedenis toen de Woman's Goat werd gesubmit door Juliana Pena.

Vorig jaar vocht de nieuwe Woman’s Bantamweight Champion tegen de Nederlandse ex Woman’s Featherweight Champion Germaine de Randamie in Abu Dhabi. De Randamie maakte geschiedenis die avond door de grondspecialist te finishes met een submission in de 3de ronde van de partij. Wat de vervolg stap zou zijn in de carriere van de Utrechtse was onduidelijk sinds ze haar #1 status in de divisie bleef houden en al 2x verloor tegen de nu ex kampioen Amanda Nunes.

De Randamie zou afgelopen November de kooi weer instappen tegen Irene Aldana tijdens UFC 268 maar trok zich terug vanwege een blessure. Begin van deze maand werd ook bekend gemaakt dat de Randamie uit de Woman’s Bantamweight ranking is verwijderd. De redenen hiervoor zei Dana White tijdens de pers conferentie wilde hij niet bekend maken sinds hij vind dat het om persoonlijke redenen gaat en hij het aan The Iron Lady laat om dat bekend te maken als ze dat wilt.

Tijdens dezelfde pers conferentie werd de nieuwe kampioen Juliana Pena natuurlijk gevraagd wat de volgende stap voor haar was gaf de kampioen aan om een rematch te vechten tegen Germaine de Randamie, Valentina Shevchenko en Amanda Nunes. Als dit de Randamie terug de kooi in zal trekken is nog niet duidelijk. Bekijk hieronder de post fight interview van Juliana Pena:

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA NieuwsNews

RELATED BY