PFL komt naar Europa met 2 Nederlanders en 1 Belg erin

PFL komt naar Europa met 2 Nederlanders en 1 Belg erin

Groot nieuws voor de Beneluxe bodem en dat is dat PFL naar Europa komt met hun eigen league.

PFL komt de komende 3 jaar met hun eigen league naar Europa. Er zullen 2 regular seizoen events zijn met op elke kaart 2 gewichtsklasses. Het eerste evenement zal plaatsnemen op 25 Maart in Newcastle, Engeland waar de light heavyweights zullen vechten.

Daarin zit Mohamed Amine (5-1-0) waar wij zeker bekend mee zijn. In 2021 had hij een top jaar en starte als pro en won 4 partijen straight via TKO en won de laatste partij de Fight Club Den Haag Intercontinental Championship. In 2022 stapte Amine naar de bigger leagues in United Emirates waar hij bij UAE Warriors 27 vocht. Hij verloor die partij via submission in de 3de ronde van Kevin Oumar (7-3-0).

Hij kwam afgelopen December weer terug voor een last minute MMA partij, waar hij eigelijk zou kickboxen tegen zeer ervaren Tomas Pakutinskas (21-15-3) waarvan hij won via corner stoppage na de 1ste ronde. De volgende grote stap blijkt nu zijn deelname te zijn aan de PFL Europe League.

Ook zullen op 25 Maart de Woman’s Flyweights vechten waarin de Nederlandse Lizzy Gevers (2-0-0) en de Belgische Griet Eeckhout (6-4-1) mee deelnemen. Beide dames volgen wij al even. Lizzy Gevers hebben jullie vaak op gelezen op de site en was een sterke amateur die nu een ongeslagen pro vechtster is. Ze vocht haar 2 pro partijen bij Strikers Cage Championship in 2022 en won beide partij via submission. Net als haar trainings partner Senna van de Veerdonk, maakt nu ook Gevers de stap naar PFL.

De Belg Griet Eeckhout vocht in Oktober 2020 een partij bij Bellator waar zij verloor van Mandy Bohm. Precies 1 jaar later in 2021 keerde ze de kooi in bij Versus MMA waar ze vocht tegen de Nederlandse Nadia Akihary, waarvan ze won via TKO. Daarna was het stil om de Belg, maar nu weten we dat ze ook plaats neemt in de PFL Europe League.

Op 8 Juli vechten de Bantamweights en Lightweights in Berlijn, Duitsland en op 30 September zullen de Playoffs plaatsnemen in Parijs, Frankrijk.

De finales zullen plaatsnemen in Dublin, Ierland waar de winnaar 100k zal winnen en de PFL Europe kampioenschap. De deelnemers zijn bekend gemaakt, de matchmaking niet.

Bekijk hieronder de aankondiging en alle deelnemers van PFL Europe en klik hier voor meer informatie over 25 Maart:

Comments

comments

Categories
AankondigenBelgisch NewsDutch NewsEventsMMA NieuwsNewsPFL MMA

RELATED BY