GLORY 89 Event Results

Afgelopen weekend was Glory 89 met de langverwachte terugkeer van Badr Hari

Op Zaterdag 7 Oktober was een druk dagje met evenementen. In Arena Burgas in Bulgarije was Glory 89. Tijdens het evenement vertelde de matchmaker Robbie Timmers dat de 8 Man Heavyweight Grand Prix uitgesteld word naar begin 2024. De Grand Prix zou eind van dit jaar plaatsvinden, maar door blessures en schedules stellen ze het uit om de beste Grand Prix mogelijk vast te stellen. Het is natuurlijk de grootste evenement in de wereld maar hieronder een kort verslag over de Nederlanders die vochten op de kaart.

Grand Prix Qualifier: Badr Hari vs Uku Jürjendal
Iedereen stond te poppelen om Badr Hari weer terug de ring in te zien nadat hij eigelijk tijdens Glory 88 zou vechten. Uku Jürjendal kreeg een tweede kans om zich te plaatsen in de 8 man Heavyweight Grand Prix. En die heeft hij ook gepakt. Hij wist van Hari te winnen in de 2de ronde via TKO. Hij sloeg Badr in die 2 rondes 4 keer neer en daardoor werd de legend uitgeteld en kwalificeerde Jürjendal zich in het toernooi.

Grand Prix Qualifier: Levi Rigters vs Ion Taburceanu
Nog een partij die anders verliep dan verwacht. Levi Rigters keerde weer terug na zijn winst van de nu Interim Heavyweight Champion Tariq Osaro in Oktober 2022. Rigters hield een korte break in zijn carriere en zou het opnemen tegen Martin Terpstra die op fight day door een rug blessure de partij moest afzeggen. MMA vechter Ion Taburceanu stapte in op 5 uur notice. Het niveau verschil was heel duidelijk te zien en Rigters maakte korte metten met de MMA vechter en won de partij via leg kick KO in de eerste ronde. Ook Rigters kwalificeerde zich hierdoor voor het toernooi.

Luis Tavares vs Bogdan Stoica
De Nederlander Luis Tavares keerde ook weer terug de ring in en nam het op tegen de Romeense Bogdan Stoica. De meeste verwachte dat dit de grote comeback zou zijn voor Tavares maar helaas voor Tavares verloor hij de partij via unanimous decision. Hoewel hij heel sterk was in de laatste seconden van de partij was de rest niet genoeg voor de winst.

Mohamed Touchassie vs Eduard Aleksanyan
Een van de meest geanticipeerde vechters maakte zijn Glory debut in Mohamed Touchassie. Iedereen was benieuwd om te zien hoe de “nieuwe Badr Hari” het zou doen in de organisatie. Hij nam het op tegen de Bulgaar Eduard Aleksanyan. Touchassie slaagde erin om een masterclass te geven en de winst te pakken op beslissing.

Glory kondigde tijdens hun uitzending de volgende plaatsingen in hun Grand Prix bracket, wij maakte een overzicht met de geplaatste vechters:

Klik hier voor een volledige lijst met uitslagen van Glory 89.

Comments

comments

Categories
EventsGloryKickboxing NieuwsNewsResultaten

RELATED BY