Michael Chandler heeft zijn oog op een partij tegen Josh Thomson maar heeft ook Rory MacDonald in het vizier

Hoewel Bellator lightweight kampioen Michael Chandler zijn volgende titelverdediging wil vechten tegen Thomson heeft hij wel een aantal eisen. Zo wil Chandler niet voor het thuispubliek van Thomson vechten en wil hij al een inval atleet hebben zou Thomson weer terug moeten trekken door toedoen van blessure.

De twee zouden eerder al tegenover elkaar in de Bellator kooi staan in mei van vorig jaar maar die partij werd helaas afgelast door toedoen van blessure van Thomson twee weken voor het gevecht. Chandler vocht daarna nog twee keer waarin hij de lightweight titel won en wist te verdedigen tegenover Patricky Freire en Benson Henderson. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op een partij met Thomson maar er zitten wat eisen aan verbonden.

“I want to fight (Thomson) next,” Chandler said. “My only stipulation is that I’m not doing it in San Jose (Thomson’s hometown). I’ll do it anywhere else in the world.”

Daar bovenop geeft Chandler aan dat hij het contract niet zal tekenen als er geen back-up atleet is voor het geval dat Thomson terug zal trekken.

“All I know is, when that fight gets announced, I’m not signing on the dotted line until they tell me, ‘OK, here’s your backup opponent, and here’s your date, and you’ll fight this guy when Josh gets hurt.’”

Hoewel hij niet zeker is wie die back-up atleet dan zal zijn geeft hij aan ook geïnteresseerd te zijn de welterweight divisie en wellicht zelfs een partij tegen de nieuwe Bellator atleet, Rory MacDonald. Hij geeft aan altijd met welterweights te trainen en het gat niet zo groot is om te overbruggen. Volgens de lightweight kampioen loopt hij normaal rond op 185 – 190 lbs en zal hij niet de kleinste welterweight zijn maar wel snel.

“Benson fought at 170. He’s not a big 170-pounder, but he fought at both weight classes with success at both weight classes. So I don’t know. To me, it’s just another guy. I train with 170-pounders all the time at the gym, so to me it’s all the same. I’m walking around at 185, 190 (pounds), so I wouldn’t be a tiny welterweight, but I would be fast. Frankie Edgar-esque.”

De reden waarom hij Rory MacDonald in zijn vizier heeft staan en niet welterweight kampioen Douglas Lima is een hele simpele, dat is het grootste gevecht om te maken.

“Because the Rory fight is a bigger fight, I think,” Chandler said. “You wait for Rory to beat Lima, and then you make history.”

 

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY