Mark Hunt klaagt Brock Lesnar, de UFC en UFC president, Dana White aan

Mark Hunt heeft vandaag civiele aanklachten tegen de UFC, Brock Lesnar en UFC president Dana White in het US District Court ingediend. Hij is zowel op zoek naar een hoge schadevergoeding, evenals een order zodat de verdachten hun verdiende geld terug moeten geven.

De aanleiding van deze aanklachten is de partij tussen hem en Brock Lesnar geweest tijdens UFC 200. Hoewel Hunt die partij verloor via unanimous decision werd Brock Lesnar positief getest voor maar liefst twee verboden middelen.

Hunt’s aanklacht concludeert dat de UFC en zijn agenten eerlijke competitie omzeilen voor hun eigen voordeel, zij zijn ook medeplichtig aan het geven van vrijstellingen terwijl ze aangeven de beste doping systeem in heel de vechtsport te hebben.

“I want the UFC to understand it’s not OK to keep doing what they’re doing,” vertelde Hunt tegen ESPN.com. “They’re allowing guys to do this. They had a chance to take all the money from this guy, because he’s a cheater, and they didn’t. What message is that sending to the boys and girls who want to be a fighter someday? The message is, ‘You just have to cheat like this and it’s OK.’ In society, if you commit a crime, you pay. Why is it different in MMA? It’s hurt the business, so it’s even worse. They need to be held accountable for this.”

Hunt concludeert ook dat UFC ambtenaren Lesnar toegelaten hebben om te vechten op UFC 200 met kennis van het feit dat Lesnar zijn test zou falen als gevolg van de vrijstelling die de voormalige UFC kampioen kreeg omdat hij zijn terugkeer maakte.

Vooralsnog staat Mark Hunt geboekt tegenover de Nederlander, Alistair Overeem tijdens UFC 209 op 4maart aanstaande.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY