(Photo by Josh Hedges/Forza LLC/Forza LLC via Getty Images) *** Local Caption *** Gilbert Melendez; Jorge Masvidal

Gilbert ‘El Nino’ Melendez wil nog één run maken op een UFC titel, ditmaal op featherweight

Voormalig StrikeForce lightweight kampioen, Gilbert Melendez is op een belangrijk punt in zijn 15-jarige carrière. Na drie achtereenvolgende verliespartijen is het tijd voor verandering en wil ‘El Nino’ zich gaan testen in een nieuwe gewichtsklasse.

Tweemaal UFC titeluitdager, Melendez heeft in 2005 voor het laatst in de featherweight divisie gevochten maar hoe zijn carrière momenteel verloopt is het misschien wel een verstandige zet om zijn geluk te beproeven in een nieuwe divisie. ‘El Nino’ heeft voor het laatst in juli gevochten tegenover Edson Barboza waar hij verloor na een unanimous decision. De Amerikaan heeft vooralsnog geen partij geplant staan maar hij heeft zijn zinnen dus gezet op de featherweight divisie.

“Until I book a fight at 145, I can’t really confirm that (I’m dropping), but yeah, that’s my goal right now,” vertelde Melendez aan MMAjunkie Radio. “I’m trying to slim up. I’m really trying to diet and lose this fat around the belly a little bit more and really maximize my body’s potential. Once I get to that point, which should be in the next few weeks, I’ll really be able to make that jump and make that big decision. That’s my goal, is to make 145. That’s what I’m working on right now at this point.”

Houd Dutch Fight Network in de gaten voor meer nieuws. Laat in de comments weten wie jij als ideale tegenstander ziet voor ‘El Nino’.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY