Bellator 172 Preview: Josh Thomson vs. Patricky Pitbull

Aanstaande zaterdag zal Bellator 172 gaan plaatsvinden in de SAP Center in San Jose, Californië. Het co-main event zal een belangrijke partij zijn in lightweight divisie tussen Josh Thomson en Patricky Pitbull.

De co-main event atleten Thomson en Freire zullen beide genoeg op het spel hebben staan in deze uiting. De winnaar van deze partij zou namelijk zomaar in handbereik kunnen zijn van een title-shot tegenover lightweight kampioen, Michael Chandler.

Patricky ‘Pitbul’ Freire:

Patricky ‘Pitbull’ Freire (16-8) is de oudere broer van voormalig Bellator featherweight kampioen, Patricio Freire en vecht zelf al sinds 2005 professioneel. Na in meerdere Braziliaanse organisaties te hebben gevochten is Patricky Freire in 2011 voor het eerst bij Bellator te zien geweest toen het bedrijf nog onder het bewind stond van Bjorn Rebney. Sindsdien zijn de gebroeders Pitbull natuurlijk een wel bekend begrip binnen de organisatie van Bellator geworden. In de tussentijd heeft Patricky tegenover namen zoals, Marcin Held, Derek Anderson, Derek Campos, David Rickels, Eddie Alvarez en Michael Chandler gestaan.

Dit zal de 17e keer zijn dat Patricky ‘Pitbull’ Freire zal uitkomen voor de organisatie en is een ware huishoud naam geworden binnen Bellator. De laatste uiting voor hem was tegenover Michael Chandler voor de verlaten lightweight titel, een partij die hij verloor door middel van een zware KO in de eerste ronde. Mocht hij een winst weten te behalen over een gevestigde naam als Thomson kan hij zich gelijk weer aansluiten boven aan de lijst als contender.

De grootste kracht van Patricky ‘Pitbull’ Freire zit hem in zijn handen, beweging en bokstechnieken. Ook zijn agressieve aanpak is vaak teveel voor zijn tegenstanders en weet dat heel goed naar zijn voordeel te zetten. Zijn slimste manier van slagen zou zijn om de takedowns te vermijden van Thomson en de kooi af te sluiten zodat hij zijn tegenstander tegen de kooi kan drukken en zijn krachtige stoten kan landen.

Mocht hij nu toch getroffen worden door een takedown van Thomson, en gaat de partij naar de grond, moet hij gebruik gaan maken van zijn Braziliaanse Jiu-Jitsu. Hoewel hij maar één submission overwinning op zijn naam heeft staan is hij toch in bezit van een zwarte band in BJJ en is hij ook op de grond een gevaarlijke atleet. ‘ Pitbull’ staat ook bekend om slagenwisselingen aan te gaan met zijn tegenstanders, iets waar weinig mensen mee wegkomen bij de Braziliaan.

Josh Thomson:

De uit San Jose komende Thomson (22-8-1 NC) heeft al een lange carrière achter zich en gaat nu al ongeveer 16 jaar mee in de sport. Zo heeft hij ook in allerlei organisaties gevochten zoals PRIDE, Dream, StrikeForce, UFC (2x) en nu dus ook Bellator.  De veteraan heeft over de hele wereld gevochten en heeft in zijn carrière tegenover namen zoals, Nate Diaz, Gilbert Melendez 3x, Benson Henderson en Tony Ferguson gestaan.

‘The Punk’ zal voor de derde keer uitkomen voor Bellator, maar heeft in de organisatie nog niet tegen iemand gestaan van het kaliber als Patricky Pitbull. De voormalig StrikeForce kampioen heeft sinds december 2015 niet meer gevochten voor de promotie en stond in eerste instantie in mei al eens geboekt tegen Michael Chandler. Dat gevecht ging niet door aangezien Thomson helaas moest terugtrekken vanwege een blessure. De veteraan heeft zijn zinnen gezet op goud maar zal door voor eerste door Patricky Pitbull heen moeten komen.

Thomson staat bekend om zijn worsteltechnieken en submissions maar heeft daarnaast ook snelheid, lenigheid en kracht in zijn arsenaal. Zijn veiligste manier van slagen op zaterdagavond is het vermijden van de krachtige stoten van Pitbull en zijn worstel skills te gebruiken om de partij naar de grond te halen.

Maar Josh Thomson wordt natuurlijk niet voor niets ‘The Punk’ genoemd, de kans dat het een staande oorlog gaat worden zit er namelijk altijd in als Thomson vecht. Mocht hij staand zijn geluk gaan beproeven moet hij alsnog oppassen voor de krachtige aanvallen van Pitbull, maar zal dan het beste vanuit de buitenkant kunnen gaan werken om tijdens zijn counters proberen te scoren en de afstand te overbruggen maar ook weer te bewaren.

 

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY