Bellator haalt nog een grote free-agent binnen in, Michael ‘Mayday’ McDonald

Bellator president, Scott Coker heeft vorig jaar al aangegeven achter alle grote free-agents te gaan en zet die trend vrolijk voort. Ditmaal tekenen ze de Amerikaanse bantamweight Michael ‘Mayday’ McDonald voor een multi-fight deal. 

De bantamweight heeft zelf om zijn release gevraagd een maand geleden en kreeg daar ook snel genoeg weer antwoordt op van de UFC. Hoewel de Amerikaan nog maar 26 jaar is en zijn ‘prime’ nog niet heeft behaald heeft deze man genoeg potentie, en is het een vraag waarom de organisatie er voor gekozen heeft om hem te laten gaan. Goed nieuws natuurlijk voor Scott Coker, ‘Mayday’ zal nu zijn geluk gaan beproeven in Bellator’s bantamweight divisie waar momenteel Eduardo Dantas de scepter zwaait.

Michael McDonald (17-4) heeft altijd hoog in de UFC rankings gestaan en heeft zelfs toenmalig kampioen, Renan Barao uitgedaagt in 2013. Helaas werd de 26-jarige Amerikaan geplaagd door blessures aan zijn hand en pols waardoor hij meer dan twee jaar aan de zijlijn heeft gestaan. Tijdens UFC 195 keerde McDonald terug tegenover Masanori Kanehara en wist hij in de tweede ronde te winnen door middel van submission, maar verloor in juli van top bantamweight John Lineker via KO in de eerst ronde.

Wanneer Michael ‘Mayday’ McDonald zijn debuut zal gaan maken voor Bellator MMA is vooralsnog niet duidelijk. Hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY