Drie nieuwe partijen aangekondigd voor UFC Fight Night 110 in Nieuw-Zeeland

Hoewel het al bekend was dat Mark Hunt het zou gaan opnemen tegen Derrick Lewis tijdens UFC Fight Night 110 was het nog niet duidelijk dat de heavyweight partij het main event zou zijn. 

De UFC zal zondag 11 juni in de Vector Arena in Auckland, North Island, Nieuw-Zeeland gaan plaatsvinden. Met de aankondiging dat de partij tussen Mark Hunt (12-11-1) en Derrick Lewis (18-4) zou fungeren als het main event kwamen er ook nog eens drie nieuwe partijen bij.

In de flyweight divisie zit het Joseph Benavidez (25-4) niet mee. De 32-jarige Amerikaan heeft momenteel een win-streak van 6 partijen tegen titeluitdagers maar een derde ontmoeting met flyweight kingpin, Demetrious Johnson ligt voorlopig nog niet in zijn toekomst. Hij zal het gaan opnemen tegen de Amerikaanse, Ben Nguyen (17-6) die momenteel 3-1 staat binnen de UFC. De nummer 13 gerankte Nguyen zal een zware tegenstander tegenover hem hebben staan in Benavidez, die zelf al een hele tijd op nummer 1 staat in de rankings. Voor beide mannen staat er veel op het spel want een winst voor Nguyen zal hem een flinke sprong geven binnen de rankings, maar een winst voor Benavidez moet haast wel een derde kans tegen de kampioen opleveren.

In de middleweight divsie zal de Amerikaanse Derek Brunson (16-5) het gaan opnemen tegen Daniel Kelly. De Australische judoka, Kelly (13-1) heeft maar liefst vier keer meegedaan aan de olympische spelen en heeft vooralsnog maar één verlies op zijn MMA-record staan. Hoewel hij nog niet gerankt is, is dit een grote test voor hem en mocht hij er met de winst vandoor gaan kan hij zich vrijwel verzekeren van een plek in de top 15. Derek Brunson daarentegen staat momenteel op de negende plaats in de UFC rankings maar komt van twee verliespartijen af tegen, Robert Whitaker en Anderson Silva. Nou zijn dat natuurlijk grote namen maar je kan er vanuit gaan dat Brunson een statement wil maken in dit gevecht.

De laatste partij die is aangekondigd zal zich ook gaan afspelen in de flyweight divisie, titel uitdager John Moraga (16-6-0) zal het gaan opnemen tegen UFC nieuwkomer Ashkan Mokhtarian (13-1). De Amerikaanse Moraga zal extra druk hebben voor deze partij aangezien hij zijn laatste drie heeft verloren en vrijwel moet winnen. Hoewel hij niet zo snel gecut zal worden omdat de flyweight divisie nou niet overvol is zal hij toch weer in de winstkolom terecht moeten komen. De Australische Mokhtarian heeft momenteel een win-streak van zes partijen op zijn naam staan maar zal toch moeten aanpoten om een winst over Moraga te krijgen. Van zijn dertien partijen heeft hij er twaalf vroegtijdig beëindigd afwisselend met, zes (T)KO’s en zes submissions.

Bekijk de voorlopige line-up voor UFC Fight Night: Nieuw-Zeeland hieronder en houd de pagina in de gaten voor meer nieuws:

  • Mark Hunt vs. Derrick Lewis
  • Derek Brunson vs. Daniel Kelly
  • Joseph Benavidez vs. Ben Nguyen
  • Ashkan Mokhtarian vs. John Moraga

 

Comments

comments

Categories
MMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY